Συνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Πρέσβη της Αρμενίας

02/10/2024 | 15:29

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με τον Πρέσβη της Αρμενίας, Tigran MKRTCHYAN.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρέσβη για το έργο, τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της CPMR, το έργο της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου, τη διάθεση διεύρυνσης της CPMR με περισσότερες Περιφέρειες από τα Βαλκάνια & τον Εύξεινο Πόντο και τη σημασία ενεργής συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές εξελίξεις σε θέματα πολιτικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης: «Η Αρμενία είναι μια χώρα με αρκετές κοινές ιστορικές διαδρομές κι αγώνες με την Ελλάδα απέναντι στον οθωμανικό ζυγό και την βαρβαρότητα. Με τον Πρέσβη  συζητήσαμε θέματα της CPMR αλλά και συνεργασία σε μία σειρά από τομείς όπως πολιτιστική, τουριστική και εμπορική συνεργασία. Ένα κεφάλαιο που θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε είναι και ο θρησκευτικός τουρισμός διότι και τα δύο ορθόδοξα χριστιανικά κράτη έχουν πλούσια θρησκευτική κληρονομία».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη, Αντώνης Τσόγκας-Χαρβαλάκος.

 

Πάτρα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο-Ένας τραυματίας- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρώην Λυκειάρχη

Πάτρα: Η στιγμή της σύγκρουσης συρμού του Προαστιακού με αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤA

Πάτρα: Τραγωδία στην Αγία Μαρίνα στα Σελλά – Άνδρας κατέρρευσε ενώ εκκλησιαζόταν

Τρεις νεκροί από σφοδρό τροχαίο δυστύχημα – Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ

Πάτρα: Άνδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του δικηγόρου Αντώνη Παπαντωνόπουλου