Η Αντιδήμαρχος παιδείας Κατερίνα Σίμου κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Σίμου, κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στο Μνημείο της Ελευθερίας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο πλαίσιο των μαθητικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Αντιδήμαρχος σε δήλωσή της για την σημασία της επετείου, τόνισε:  «Το «Όχι» του Ελληνικού λαού το 1940, είναι επίκαιρο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε. Τα διδάγματα εκείνης της περιόδου παραμένουν πολύτιμα, ιδιαίτερα σήμερα, που ο  ιμπεριαλιστικός  πόλεμος μαίνεται στη Μέση Ανατολή, με θύματα χιλιάδες αθώους και το δράμα του Παλαιστινιακού λαού να συνεχίζεται. 

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, πέρα από την ιστορική της σημασία, μας θυμίζει τι σημαίνει κατοχή και κατακτητής, αλλά και το ότι δεν φταίνε οι λαοί για τους πολέμους, αλλά τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων, που θέλουν να επιβάλουν στους λαούς την οικονομική τους κυριαρχία. 

Η Κυβέρνηση, συνεχίζει προκλητικά την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Συνένοχα είναι και όλα τα άλλα κόμματα που τηρούν την ίδια στάση, παρά τα ευχολόγια για τους αμάχους.

Εμείς, συνεχίζουμε να απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης. 

Η εθνική μας επέτειος, μας οδηγεί για μια ακόμα φορά να πιστέψουμε ότι πρέπει ο λαός να αγωνιστεί, γιατί μόνο τότε τα καταφέρνει. Όπως κατάφερε με το περήφανο «Όχι» του κι έδιωξε και τους ναζιστές κατακτητές».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ