ΠΑΣΟΚ: Αιχμές Δούκα για τις επιλογές Ανδρουλάκη

Τι αναφέρουν κύκλοι του Δημάρχου Αθηναίων

Λίγες μόνο ώρες πέρασαν από την ανακοίνωση των επιλογών του Νίκου Ανδρουλάκη για τη σύνθεση του πολιτικού κέντρου του ΠαΣοΚ και κύκλοι του Χάρη Δούκα άσκησαν αυστηρή κριτική για τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τον πρόεδρο.

Συγκεκριμένα στάθηκαν σε δύο επιλογές που αφορούν τη στελέχωση του πολιτικού συμβουλίου και τον πολιτικό σχεδιασμό που «δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο». Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά από τον Χάρη Δούκα επισημαίνεται η απουσία του Μιχάλη Κατρίνη και Νάντιας Γιαννακοπούλου από το πολιτικό συμβούλιο, αλλά και η ανάληψη του πολιτικού σχεδιασμού μόνο από την Άννα Διαμαντοπούλου.

Επιπρόσθετα, οι κύκλοι του Χάρη Δούκα, επισημαίνουν ότι αυτές οι επιλογές δεν «αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις».

Αναλυτικά όσα αναφέρουν κύκλοι του Δημάρχου Αθηναίων: «Ο Χάρης Δούκας αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μετέχει στο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» του ΠαΣoΚ, αφού άλλωστε η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση. Επισημαίνουμε, όμως, ότι στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη.

Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση. Οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠαΣoΚ».

 

ΠΗΓΗ