Ξανά σε ανοδική πορεία το Bitcoin

Μετά από μήνες «πλάγιων κινήσεων» η αγορά κρυπτονομισμάτων δείχνει σημάδια ζωντάνιας και ο Στέλιος Καμπάκης, επικεφαλής της Tessaract Academy εξήγησε στην εκπομπή του ΕΡΤNew “PRIME” και τον Ηλία Σιακαντάρη τι προκαλεί το ενδιαφέρον.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε:

«Είναι ενδιαφέρουσα κίνηση. Από τη μία έχουμε δει μια γενική μείωση των επιτοκίων χθες.

Σήμερα επίσης η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι από ότι φαίνεται περιμένουμε και άλλα, όπως λένε, γιατί τα στοιχεία για τον πληθωρισμό βγήκαν πάρα πολύ καλά. Οπότε, υπάρχει γενικά ένα θετικό κλίμα που πιθανώς συνδράμει σε αυτή την κατάσταση.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι εκλογές στην Αμερική 5 Νοεμβρίου και περιμένουμε να υπάρχει πάρα πολύ αναταραχή στις αγορές εκείνη τη βδομάδα, ίσως και εκείνες τις βδομάδες, οπότε αυτή η ανοδική πορεία του Bitcoin είναι λίγο παράξενη.

Είναι σίγουρα ενθαρρυντική και είναι προφανές ότι έχουν συνδράμει και μειώσεις των επιτοκίων και το γενικότερο κλίμα γύρω από τον πληθωρισμό.

Από την άλλη, οι γεωπολιτικές αναταραχές, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι αμερικανικές εκλογές δεν έχουν περάσει, με κάνει εμένα προσωπικά να αναρωτιέμαι αν είναι αληθινή κίνηση ή αυτό που λέμε λίγο market manipulation. Δηλαδή κάποιος χειρίζεται την αγορά».

Ενώ υπογράμμισε:

«Γενικά η αγορά των κρυπτονομισμάτων ξεκινώντας από το Bitcoin και πηγαίνοντας και σε άλλα κρυπτονομίσματα έχει πάρα πολλούς παίκτες και επίσης έχει πάρα πολλούς οι οποίοι κάνουν την αγορά.

Κάποιοι μπορεί να είναι αυτό που λέμε θεσμικοί παίκτες institutional, δηλαδή μεγάλα funds κτλ. Κάποιοι άλλοι μπορεί να είναι ιδιώτες οι οποίοι απλά έχουν πάρα πάρα πολλά άλλα κρυπτονομίσματα, ένα μεγάλο μέρος της αξίας εκατομμύρια, μπορεί καμιά φορά και δεκάδες εκατομμύρια.

Και αυτό είναι κάτι που έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν με άτομα του χώρου. Κάποιοι λένε ότι είναι πιθανόν απλά μια κίνηση για να πάει το Bitcoin ξανά κοντά στα 70 – 72 χιλιάρικα και μπορεί να ξαναπέσει. Μπορεί να είναι και αληθινή κίνηση.

Εμένα προσωπικά η άποψη μου είναι ότι άμα κάποιος έχει ένα μακρύ χρονικό ορίζοντα, δηλαδή δεν ενδιαφέρεται τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, τότε ακόμα λογικά είναι μια καλή στιγμή για να μπει. Γιατί εγώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα “χτυπήσει” τα 100.000 δολάρια.

Άμα κάποιος έχει ορίζοντα μερικών ημερών ή ενός δυο εβδομάδων, αυτή η κίνηση του Bitcoin είναι λίγο παράξενη και ενέχει ρίσκο. Οπότε εκεί είναι και το προφίλ ρίσκου που μπορεί να έχει ο κάθε επενδυτής που θα παίξει πιο βασικό ρόλο».

ertnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ