Ο Δήμος Ζαχάρως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Καλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλουν τις προσφορές τους

Στην υλοποίηση του σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά ο Δήμος Ζαχάρως.

Με την ευέλικτη διαδικασία του φανερού πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο Δήμος Ζαχάρως καλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλουν τις προσφορές τους για τη μίσθωση, έναντι ανταλλάγματος, των προβλεπόμενων από τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) θέσεων για περίοδο διάρκειας εννέα (9) ετών. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν οι προβλεπόμενες από τα Σ.Φ.Η.Ο. θέσεις και ο ανάδοχος θα αναλάβει να αδειοδοτήσει, να εγκαταστήσει και να θέσει σε λειτουργία, με ιδίες δαπάνες και μέσα, αντίστοιχους σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης. Μέσω της διαδικασίας αυτής, ο Δήμος Ζαχάρως θα λαμβάνει έσοδα, όπως ορίζει η διακήρυξη.  

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, δήλωσε: «Ο Δήμος Ζαχάρως εισέρχεται με σχέδιο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο και έξυπνο δίκτυο σημείων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα είναι δημοσίως προσβάσιμα. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη σχετικών υποδομών στο Δήμο μας. Τέτοιες παρεμβάσεις αποσκοπούν στην ισόρροπη ανάπτυξη, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας».