Σαμαράς: Λύσεις «άδικες και καταστροφικές» ακούγεται ότι «μαγειρεύονται» για την Κύπρο εκ παραλλήλου με το Αιγαίο - Κανένα επίσημο σχόλιο από την κυβέρνηση

Ο Αντώνης Σαμαράς από την Λευκωσία εξαπέλυσε φουλ επίθεση για τους χειρισμούς στο Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα ήρεμα νερά όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες».

Στο Κυπριακό αλλά και στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς από την Κύπρο, όπου έδωσε το παρών σε ειδική εκδήλωση στη Λευκωσία και απένειμε το ετήσιο βραβείο της «Γυναίκας της Χρονιάς».

Να σημειωθεί πως τη φετινή χρονιά το βραβείο απονέμεται σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου, με αφορμή τα 50 χρόνια της εισβολής και κατοχής.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Κύπρος είναι αδικαίωτος γιατί δεν απελευθερώθηκε ακόμη και η Ελλάδα ως Μητέρα Πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη έχει ευθύνες».

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση τόσο για το Κυπριακό όσο και για τα Ελληνοτουρκικά καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον.

Και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης. Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης. Τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες»…

Ακόμη ξεκαθάρισε πως «στόχος μας λοιπόν δεν μπορεί να είναι να νομιμοποιηθούν τα διχοτομικά τετελεσμένα της εισβολής. Όπως και με το σχέδιο Ανάν, το να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, από την πίσω πόρτα, δεν είναι λύση. Είναι πλήρης υποταγή. Και η υποταγή είναι το έσχατο όριο της παραίτησης από την πολιτική και πάνω απ όλα από την εθνική αξιοπρέπεια».

Τι λένε από την κυβέρνηση

Κυβερνητικές πηγές απέφευγαν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο για την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν την ελευθερία της άποψής τους. Πάντως, έτερη πηγή σχολίαζε στο παρασκήνιο ότι είναι μάλλον πρωτότυπο πρώην πρωθυπουργός να τοποθετείται επί φημών, όταν έχουν διαψευστεί επισήμως με όλους τους τρόπους τα σενάρια περί εθνικών υποχωρήσεων.

newsit.gr - protothema.gr