Notox: Η νέα τάση στη φροντίδα δέρματος που κατακτά τα social media

Ως άνθρωπος που λατρεύει τη φροντίδα του δέρματος και εργάζεται στον τομέα της ομορφιάς, άρχισα να αναζητώ εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των γραμμών στο μέτωπο και των ρυτίδων γύρω από τα μάτια. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου (η οποία περιλάμβανε πολλή scrolling, ανάγνωση και έρευνα), έβλεπα συνεχώς για το «Notox». Το Notox είναι μια έξυπνη ονομασία για όλα τα προϊόντα και τις θεραπείες που αποτελούν εναλλακτικές του Botox και κερδίζει δημοτικότητα στον κόσμο της ομορφιάς από τότε που το ανακάλυψα πέρυσι.

Αλλά τι είναι ακριβώς το Notox; Μήπως το Notox σημαίνει το τέλος του Botox; Και το πιο σημαντικό, λειτουργούν αυτές οι εναλλακτικές χωρίς βελόνες; Παρακάτω θα τα μάθεις όλα.

Τι είναι το Notox;

Το Notox είναι ένας συνδυασμός των λέξεων «no» και «Botox» και στην ουσία αφορά μια στροφή προς φυσικότερα αποτελέσματα στην αισθητική φροντίδα. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Shereene Idriss, MD, «η τάση πλέον είναι να αγκαλιάζουμε τα φυσικά αποτελέσματα από μη επεμβατικές θεραπείες αντί για το «παγωμένο» ή υπερβολικά γεμάτο πρόσωπο». Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν ότι οι μικρές αλλαγές μπορούν να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου και αυτό οδήγησε σε μια πιο φυσική προσέγγιση στη φροντίδα του δέρματος.

Εναλλακτικές χωρίς βελόνες: Λειτουργούν;

Για να είμαστε σαφείς, δεν υπάρχουν αληθινές εναλλακτικές χωρίς βελόνες για το Botox, καθώς οι νευροτοξίνες είναι οι μόνες που μπορούν να εμποδίσουν τις συσπάσεις των μυών και να μαλακώσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες που προκύπτουν. Αλλά το Notox δεν αφορά την προσπάθεια αναπαραγωγής των ακριβών αποτελεσμάτων του Botox, αλλά την υιοθέτηση μιας συνολικής προσέγγισης στη γήρανση του δέρματος, βελτιώνοντας την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα, την ενυδάτωση και την υφή του δέρματος. Στη συνέχεια, θα σου παρουσιάσω τις πέντε καλύτερες εναλλακτικές για το Botox χωρίς βελόνες.

Κορυφαίες εναλλακτικές για το Botox

Οροί και κρέμες με πεπτίδια

Γνωρίζεις όλους εκείνους τους ορούς «Botox σε μπουκάλι» που κάνουν θραύση στο TikTok; Στην πλειοψηφία τους περιέχουν πεπτίδια, συγκεκριμένα ένα πεπτίδιο που ονομάζεται Argireline ή ακετυλική εξαπεπτίδη-8. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, «η Argireline μιμείται τις επιδράσεις του Botox χωρίς να χρειάζεται να εγχυθεί, εξασθενώντας τους μυς του προσώπου», λέει η Dr. Idriss. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι «μιμείται», καθώς η Argireline έχει την ικανότητα να λειαίνει τις γραμμές για μια σύντομη χρονική περίοδο, αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά παρ’ όλα αυτά.

Οροί με Εξωσώματα

Τα εξωσώματα, που είναι γεμάτα με παράγοντες ανάπτυξης, πρωτεΐνες και λιπίδια, βοηθούν στην αναγέννηση και επιδιόρθωση του δέρματος, βελτιώνοντας μακροπρόθεσμα την εμφάνιση των ρυτίδων. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς καθημερινά, και είναι ιδανικά μετά από καλλυντικές θεραπείες για πιο γρήγορα και ορατά αποτελέσματα.

Μασάζ Λεμφικής Παροχέτευσης

Αυτή η θεραπεία, όπως ένα βαθύ μασάζ προσώπου, ανακουφίζει από την ένταση των μυών, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και δημιουργεί ένα προσωρινό αποτέλεσμα ανόρθωσης και λειότητας. Αν και τα αποτελέσματα είναι προσωρινά, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα εργαλείο gua sha στο σπίτι για να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου και να μειώσεις το πρήξιμο ή τη χαλάρωση.

Θεραπείες RF Μικρονυγμών

Οι θεραπείες RF (ραδιοσυχνότητας) μικρονυγμών συνδυάζουν τη ραδιοσυχνότητα με μικρο-βελόνες για να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που είναι κρίσιμα για σφιχτό και λείο δέρμα. Αν και δεν είναι τελείως χωρίς βελόνες, είναι «φιλικές προς το Notox», καθώς οι βελόνες δεν εγχέουν καμία ουσία στο δέρμα. Αυτές οι θεραπείες είναι ιδανικές για μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, αλλά χρειάζονται κάποια συνεδρία.

Θεραπείες Υπερήχων

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που λειτουργούν με υπερήχους, όπως το Ultherapy και το Sofwave, που ζεσταίνουν τους ιστούς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτές οι θεραπείες είναι ιδανικές για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη συνολική υφή και σφριγηλότητα του δέρματός τους, με αποτελέσματα που μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια. Σημαντική σημείωση: το Ultherapy είναι και μια FDA-approved θεραπεία.

Το Notox μπορεί να είναι η νέα τάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Botox θα εξαφανιστεί. Οι εναλλακτικές λύσεις χωρίς βελόνες προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα για όσους θέλουν να μειώσουν τις λεπτές γραμμές και να σφίξουν το δέρμα χωρίς ενέσεις. Εάν δεν είσαι έτοιμη για Botox ή απλώς προτιμάς πιο φυσικές λύσεις, οι επιλογές του Notox είναι μια άριστη επιλογή.

womenonly