H “Όπερα της Πεντάρας” από την Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών

Από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Μετά την   μεγάλη επιτυχία  της  περσινής  περιόδου  για το αριστούργημα  του Μπέρτολτ Μπρεχτ η  «Όπερα της Πεντάρας», από την Θεατρική Ομάδα των Εργαζομένων του Πανεπιστημίου (Θ.Ο.Ε.Π.Π.),  η παράσταση επιστρέφει με έναν  2ο κύκλο παραστάσεων για όσους  δεν πρόλαβαν και θα ήθελαν να συναντηθούν με τους ήρωες του Μπρεχτ στην σκηνή του Θεάτρου «Αγορά»,  ξεκινώντας από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024.

Η   «Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα του 20ου αιώνα. Ένα εμβληματικό έργο και μία πρόκληση για  τα μέλη της ιστορικής ομάδας της ΘΟΕΠΠ που υπό την διδασκαλία και την σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Τσάκωνα, θα δώσουν και πάλι ψυχή σε  όλους τους ρόλους που καλούνται να αναμετρηθούν. Αφεντικά, ζητιάνοι, μαφιόζοι και θαμώνες, πελάτες ή εργαζόμενες στα καμπαρέ του Σόχο ζωντανεύουν και πάλι στην σκηνή του Θεάτρου «Αγορά». 

Ο Μπρεχτ σε αυτό  το έργο θέλοντας να καθρεφτίσει την αστική κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της  με μια σατυρική ματιά, καυτηριάζει με αριστουργηματικό τρόπο την διαφθορά της κοινωνίας, τον καταστροφικό ρόλο του χρήματος και τα τερτίπια ελέγχου της άρχουσας τάξης, θίγοντας θέματα και καταστάσεις στην ζωή του κάθε ανθρώπου που παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε και μας ξαναθυμίζει πως  η ζωή είναι μια περιπέτεια και είναι ανατρεπτική.

 Η ρόδα της ζωής κυλά αλλά κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει. Όπως λέει και ο συγγραφέας στο κείμενό του «…αυτό που ‘ναι σήμερα έτσι… Αύριο, θα ναι αλλιώς…».

Μια παράσταση που σατιρίζει, προβληματίζει μα πάνω από όλα ψυχαγωγεί με πρόζα, μουσική, χορό και τραγούδι.

Ταυτότητα Παράστασης

Διδασκαλία – Σκηνοθεσία – Διασκευή κειμένου

Τσάκωνας Γιάννης

Διασκευή – Ενορχηστρώσεις

Μπάστας Διονύσης – Παπαϊωάννου Σπύρος

Χορογραφίες

Ασημακοπούλου Μαριμίλλη

Φωτογραφίες παράστασης

Κλαουδάτος Πάνος

Λαμπρόπουλος Γιώργος

Παίζουν κατά αλφαβητική σειρά: Αβραντινής Χρήστος, Βασιλείου Μαρία, Βαρβαρίγου Μαριετίνα, Θεοτοκάτου Σπυριδούλα, Κολυπέρα Αγγελική, Κουτσολιάκου Αρχοντούλα, Παπαδοπούλου Σοφία, Παπαϊωάννου Μάσιγκα, Τζιώρα Γωγώ, Τσάλεζα Τατιάνα.

Παραγωγή ΘΟΕΠΠ 2024

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Από Παρασκευή 18/10/2024,  19-20,  25-26-27 Οκτωβρίου 

καθώς και 1-2-3,   8-9 και 10 Νοεμβρίου 2024.

SOCIAL MEDIA ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: https://www.facebook.com/THOEPP/

Επικοινωνία: Ιωάννα Κατσιγιάννη

Βοηθοί παραγωγής:   Ανδριάνα Γεωργίου, Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου, Μενέλαος Κάραλης, Χριστίνα Βαρβαρίγου.

Θέατρο Αγορά, Καραϊσκάκη 149

Φοιτητές,  μαθητές, Ομάδες από 10 άτομα και άνω  και οι άνω των 65 ετών  - μειωμένο εισιτήριο

Οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών που έχουν ατέλεια εισέρχονται δωρεάν στο θέατρο με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας.

Τηλ. Κρατήσεων: 6989460598 

(σημ. δεν υπάρχει POS) 

Οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών που έχουν ατέλεια εισέρχονται δωρεάν.

Η Θ.Ο.Ε.Π.Π. ευχαριστεί θερμά όλους όσους έμπρακτα την στηρίζουν. Πρώτα από όλους τους θεατές της που είναι  παρόντες  σε κάθε της νέο εγχείρημα και  την εμπιστεύονται όλα αυτά τα 39  χρόνια της πορείας της, το Πανεπιστήμιο Πατρών που στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης της και  τους χορηγούς που την στήριξαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση.