Ζυμαρικά με κοτόπουλο, σπανάκι και κρέμα γάλακτος

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή με ζυμαρικά που μπορείτε να ετοιμάσετε για μεσημεριανό. Είναι γρήγορη, χορταστική και γεμάτη γεύση!

Υλικά:

– 300 γρ. ζυμαρικά (πέννες ή φετουτσίνι)
– 2 φιλέτα κοτόπουλο (κομμένα σε λωρίδες)
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
– 200 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
– 200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης ή light)
– 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
– 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
– Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1/2 κούπα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1/2 κούπα από το νερό τους και στραγγίστε τα.

Σε μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου και μαγειρέψτε τις για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά του (προσέξτε να μην καεί). Έπειτα, προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.

Ρίξτε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και αφήστε την να ζεσταθεί. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε προσεκτικά ώστε να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή σύσταση.

Ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά, ώστε να λιώσει μέσα στη σάλτσα.

Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρετε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν επιθυμείτε.

patrisnews.com