Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στηρίζει Χάρη Δούκα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του σημείωσε:

 Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές»
 
Το βασικό πρόβλημα στη χώρα είναι εάν οι Τράπεζες λειτουργούν σωστά και όχι εάν οι βουλευτές της ΝΔ είναι στεναχωρημένοι και έκαναν μια ερώτηση προς την Κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι να δούμε εάν οι Τράπεζες έχουν υψηλά επιτόκια, εάν κάνουν μεγάλες χρεώσεις και εάν τα funds παίρνουν μέσα από τους πλειστηριασμούς τα σπίτια των ανθρώπων. Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν από τη ΝΔ και τα υπόλοιπα είναι εσωτερικά τους ζητήματα.

Για την εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ
Η κα Διαμαντοπούλου αυτό που διατύπωσε δεν είναι τόσο απλό με τον τρόπο που το είπε. Έχω αναφέρει εδώ και πολύ καιρό στην κα Διαμαντοπούλου ότι πρέπει να σταματήσουν τα παλιά κόλπα και μάλιστα όταν της το επεσήμαναν κάποιοι ανέφερε ότι λέω ανοησίες. Σήμερα, αυτό που έκανε σε ένα συνυποψήφιό της, τον κ. Γερουλάνο, που ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι εκλογές, κατά την άποψή μου είναι πολιτικά προσβλητικό, γιατί έναν που είναι συνυποψήφιός σου θες να τον ορίσεις ήδη ως χαμένο. Αυτό μάλιστα προσβάλει και τους υπόλοιπους συνυποψηφίους, τον κ. Κατρίνη και την κα Γιαννακοπούλου. Η εκτίμηση μου είναι ότι αυτό που ειπώθηκε από την κα Διαμαντοπούλου δεν είναι απλό αλλά έγκειται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που αφορά τον δεύτερο γύρο όπου η κα Διαμαντοπούλου κατά την άποψή μου δεν θα είναι. Αυτό θα το δει ο κόσμος και θα το καταλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα ότι έχουμε παλιά κόλπα από συγκεκριμένους ανθρώπους και με συγκεκριμένους στόχους.

Για τις καθημερινές επιθέσεις που δέχεται ο Χάρης Δούκας
Σήμερα με στεναχωρεί που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγει να κάνει καμιά επίσημη δήλωση ενώ υβρίζουν τον Χάρη Δούκα από το πρωί μέχρι το βράδυ στελέχη της Κυβέρνησης. Το μόνο που δεν έχουν ζητήσει ακόμα είναι τη σύλληψη του Χάρη Δούκα. Μάλιστα σήμερα βγήκε ο κ. Θεοδωρικάκος σε μια εκδήλωση και ανέφερε ότι εμείς ως ΝΔ αναγνωρίζουμε τον κ. Μπακογιάννη ως Δήμαρχο και δεν αναγνωρίζουμε τον Δούκα. Το αναφέρω ξανά για να γίνει κατανοητό, ο Υπουργός βγήκε δημόσια και είπε ότι αναγνωρίζουμε τον κύριο Μπακογιάννη για Δήμαρχο γιατί προφανώς δεν του αρέσει ο κ. Δούκας.
Σήμερα θα περίμενα από το ΠΑΣΟΚ, μετά τις χυδαίες επιθέσεις που έχει δεχτεί ο κ. Δούκας να βγάλει μια ανακοίνωση. Όταν ρωτήσανε τον κ. Κυρανάκη ποιον υποψήφιο προτιμάτε να κερδίσει στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και απάντησε τον κ. Ανδρουλάκη, αμέσως το ΠΑΣΟΚ και πολύ σωστά έβγαλε ανακοίνωση. Εναντίον του κ. Δούκα έχουν μιλήσει ο κ. Πλεύρης, ο κ. Βορίδης, ο κ. Γεωργιαδής, όλα τα συστήματα της ΝΔ τον βρίζουν χυδαία και το κόμμα μου δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση.
Σε αυτή τη μάχη που δίνουμε είναι για να μεγαλώσει η παράταξη και να έχουμε όχι ακόμα έναν κεντροδεξιό υποψήφιο αλλά ένα κεντροαριστερό που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει τα λαϊκά συμφέροντα, να μειώσει τις ανισότητες και έτσι θα καταφέρει να κερδίσει τη ΝΔ.    
Εμείς θέλουμε και αγωνιζόμαστε να είναι επικεφαλής ο Χάρης Δούκας. Επειδή η Κυβέρνηση χτυπάει από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Δούκα, έχουμε ένδειξη ότι αυτός πρέπει να είναι ο αρχηγός, γιατί μπορεί να ενώσει δυνάμεις και να κάνει πράξη αυτό που συνέβη στην Αθήνα, να κερδίσει τη ΝΔ στις εκλογές.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πείσουμε τον κόσμο να έρθει στις κάλπες και να στείλουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να είμαστε η σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση και η αυριανή Κυβέρνηση και αυτή χρειάζεται έναν αρχηγό. Μέχρι σήμερα ο αρχηγός που είχαμε δεν μπόρεσε να τα καταφέρει παρότι βοήθησε το κόμμα και θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Σε αυτή τη νέα αρχή θέλουμε έναν καθαρό κεντροαριστερό που να εκφράσει τον μεγάλο χώρο που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και αυτός είναι ο Χάρης Δούκας.