Η δημοτική αρχή της Πάτρας επανέρχεται στο θέμα του ΚΔΑΠ Ν. Διαμερίσματος – Επιστολή Τουλγαρίδη σε 2 υπουργούς

Τί αναφέρει

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Στο θέμα του ΚΔΑΠ Ανατολικού Διαμερίσματος επανέρχεται η δημοτική αρχή με τον πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ Θόδωρο Τουλγαρίδη να αποστέλλει επιστολή στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Όπως σημειώνει η δημοτική αρχή: “Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και όλες οι προηγούμενες, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τη στρατηγική ιδιωτικοποίησης, απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, μειώνουν τη χρηματοδότηση και παράλληλα «πετάνε» συνεχώς και νέες αρμοδιότητες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι δημόσιες, δημοτικές κοινωνικές δομές, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ κ.τ.λ., να οδηγούνται στο μαρασμό και το κλείσιμο. «Θύμα» αυτής της πολιτικής είναι και το ΚΔΑΠ του Νοτίου Διαμερίσματος”.

Στην επιστολή του ο κ. Τουλγαρίδης επανέρχεται στο θέμα του ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος και  και ζητά «άμεση χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία του ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος και άλλων Κοινωνικών Δομών του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων».

Στην επιστολή του ο κ. Τουλγαρίδης, αναφέρει τα εξής:

«Κυρία Υπουργέ, Κύριε Υπουργέ,
Παρόλα τα επανειλημμένα αιτήματα μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών για άμεση χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναστείλουμε τη λειτουργία του ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η συγκεκριμένη Δομή μας βρίσκεται σε μία αμιγώς λαϊκή συνοικία της πόλης μας και οι δημότες μας που δεν έχουν την οικονομική άνεση, θα στερηθούν τη δωρεάν κοινωνική υπηρεσία που εως σήμερα τους παρείχαμε.
Σας παραθέτουμε το κάτωθι Ψήφισμα ,το οποίο συντάχθηκε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των ενδιαφερομένων της περιοχής, ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία του ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΔΑΠ ΝΟΤΙΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Οι δήμοι και ο δήμος μας στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Γιατί συνεχίζεται ουσιαστικά η απαγόρευση των μόνιμων προσλήψεων, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες των δήμων και οι δομές τους, ιδιαίτερα οι κοινωνικές δομές, όπως είναι τα ΚΔΑΠ, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠΑμεΑ, τα ΚΑΠΗ και άλλες, λόγω και των αποχωρήσεων των υπαλλήλων τους, να δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, με κίνδυνο να κλείσουν.
Όλα αυτά είναι απόρροια της πολιτικής τους για συρρίκνωση των δημόσιων δημοτικών υπηρεσιών και ανάληψης τους από ιδιωτικούς φορείς, ώστε αυτοί να αναπτυχθούν και να κερδοφορούν.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη συγκεκριμένη πολιτική και ζητάμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση και τα αντίστοιχα Υπουργεία:

Να δώσουν άμεσα χρηματοδότηση στο Δήμο μας, για να μην κλείσει το ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος.

• Να λειτουργήσει ώστε να δεχθεί παιδιά χωρίς voucher δωρεάν, όπως έκανε μέχρι τώρα και εξυπηρετούσε πολλά παιδιά της περιοχής.

• Να γίνουν μόνιμες μαζικές προσλήψεις άμεσα στους Δήμους για να λειτουργήσουν τις δομές και τις υπηρεσίες τους ιδιαίτερα τις κοινωνικές.

• Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι μέσω των προγραμμάτων, που στηρίζουν τόσα χρόνια της κοινωνικές δομές των δήμων και όλων των υπηρεσιών.

• Να μην κλείσουν οι δομές των δήμων, αλλά να ενισχυθούν με την αναγκαία χρηματοδότηση και το απαραίτητο προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ανεξάρτητα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, με μόνιμη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην κατεύθυνση της ανάπτυξής τους και όχι στην απόδοσή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ζητάμε συνάντηση άμεσα μαζί σας, για να ικανοποιήσετε το αίτημά μας, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία του ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος και όλων των Κοινωνικών Δομών μας».

Στην επιστολή επισυνάπτονται και τα ψηφίσματα από τους δημότες- γονείς της περιοχής που βρίσκεται το ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης, ο οποίος εδρεύει και δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη περιοχή.