Η Πανευρωπαϊκή δράση “European Heritage Days 2024”, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Τάκης Παπαδόπουλος «Στόχος μας η ευαισθητοποίηση του κοινού στην προστασία, και την αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας»

 Ο Τάκης Παπαδόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας και υπεύθυνος για το Europe Direct Δυτικής Ελλάδας χαιρέτησε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Ελλάδας - Δίκτυο Europe Direct, με θέμα: Routes, Networks and Connections, και τίτλο : Walk the Route Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο, με ειδικά διαμορφωμένες θεματικές διαδρομές, ψηφιακές προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα, δρώμενα και παρεμβάσεις τόσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όσο και στον κεντρικό ιστό της πόλης.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τακης Παπαδόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του μέσω video, επεσήμανε: «Κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χιλιάδες μνημεία και χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Ο κύριος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, για την ανάγκη της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, απέναντι σε μια σειρά προκλήσεων της σύγχρονης εποχής. Φέτος τυγχάνει να συμπίπτει ο εορτασμός αυτός με την 70η Επέτειο της υπογραφής της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Σύμβασης που αποσκοπεί στην ενίσχυση, στην εμβάθυνση και στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού χρησιμοποιώντας τον τοπικό πολιτισμό της κάθε χώρας ως σημείο εκκίνησης, αλλά και ενθαρρύνοντας τις πολιτιστικές δράσεις ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος μεταξύ των μελών. 
Η Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας μια υπηρεσία που έχει ουσιαστική συμβολή στην ανάδειξη της πολιστικής κληρονομίας της περιοχής μας, συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό, προβάλλοντας την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας, της Πάτρας. Αλλά κι εμείς, δεν μπορούμε να είμαστε απόντες, το Europe Direct, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, καθώς και το Δίκτυο Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετέχουμε σε αυτόν τον εορτασμό με τη συμμετοχή των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας. 
Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση! 
Δηλώνοντας, ότι η Περιφέρεια Δυτικης Ελλάδας, το Europe Direct και εγώ προσωπικά, σε τέτοιες δράσεις, που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα ευρωπαϊκά θέματα θα είμαστε πάντα παρόντες και θα βοηθάμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε.» Η έναρξη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 με τη συμμετοχή των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το Πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη σχολική χρονιά 2023-2024.