Δ. Παπαδημούλης: Στα εθνικά μας θέματα κρατάμε στάση εθνικής και πατριωτικής ευθύνης

 

Συνέντευξη στο ειδησεογραφικό ιστότοπο News247.gr και στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με διεθνή θέματα άμεσου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, όπως τα ελληνοτουρκικά, αλλά και τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εν όψει και του επερχόμενου Συνεδρίου του, μέσα στο 2020.

Ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε διεξοδικά στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και μια ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη, στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο εσωτερικό της χώρας μας προκειμένου να συγκροτηθεί ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, μετά από συνεννόηση και συμφωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη, το οποίο να στηρίζει ενεργητικά και με εθνική ομοψυχία, τα ελληνικά συμφέροντα.

Επίσης, ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρθηκε στη διαδικασία διεύρυνσης και συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πορεία προς το πρώτο συνέδριο το Μάιο, μιλώντας ανοικτά για την «ανάγκη ενωτικής ανασύνθεσης του όλου ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, με βάση τις νέες συλλογικές προκλήσεις».
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημ. Παπαδημούλης: «Ο Αλέξης Τσίπρας φέρει την ιστορική, θεσμική και πολιτική ευθύνη να επενδύσει στη συλλογικότητα, τη σύνθεση απόψεων και την καθολική συσπείρωση (…) για την προετοιμασία μιας προοδευτικής εναλλακτικής, για τη διακυβέρνηση του τόπου».

Διαβάστε επίσης