Δ. Παπαδημούλης: Η Ευρώπη έχει ήδη αργήσει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία

 

Δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί στις διεθνείς σελίδες του το ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik, σε άρθρο με τίτλο «Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητεί κυρώσεις στην Τουρκία κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με τον Δημ. Παπαδημούλη, «το γεγονός ότι ο Ερντογάν συνέχισε την επιθετική του τακτική παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις της ΕΕ, αποδεικνύει ότι μόνο οι κυρώσεις θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν από το να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση».

Από την άλλη πλευρά, «η ΕΕ έχει ήδη αργήσει» και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θα πρέπει να συμπεριλάβει τις κυρώσεις αυτές στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της Διάσκεψης Κορυφής της ΕΕ στις 10-11 Δεκεμβρίου».

Οι κυρώσεις αυτές για να είναι αποτελεσματικές, θα πρέπει να στέλνουν στον Ερντογάν «σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας της ΕΕ να προστατεύσει την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και την ασφάλεια των κρατών μελών της», όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.
«Κυρώσεις σε ενεργειακά ζητήματα, στο εμπόριο, κυρώσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων, εταιρειών και τραπεζών, ακόμη και ένα εμπάργκο όπλων, θα πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής», προσθέτει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Διαβάστε επίσης