Πινγκ Πονγκ: Τριήμερα διακρίσεων για τους "Φοίνικες" Γλυφάδας Πατρών - ΦΩΤΟ

σε Ελλάδα και Κύπρο

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας είχαμε την έντονη αγωνιστική παρουσία αθλητριών και αθλητών των ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ εντός και εκτός των  συνόρων.

Για μια ακόμη φορά  ο διαχρονικός εκπρόσωπος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης  της πόλης μας, η ομάδα των Φοινίκων, γύρισε  από αγώνες φέρνοντας μια σειρά διακρίσεων και αγωνιστικών εμπειριών.

unnamed_6_0.jpg

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΤΕΤΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Τρία ασημένια μετάλλια κι ένα χάλκινο είναι ο απολογισμός των εθνικών μας ομάδων από το πρώτο μέρος του διεθνούς τουρνουά της Κύπρου. Στους καθιερωμένους ετήσιους αγώνες με προσκλήσεις, που άρχισαν την Παρασκευή στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» της Λευκωσίας, οι νέοι (Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης), οι παίδες (Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής) και οι κορασίδες (Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου) κατέκτησαν τη 2η θέση, ενώ οι νεάνιδες (Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου) κατετάγησαν 3ες. Στους νέους και τις νεάνιδες εφαρμόστηκε σύστημα «ένας προς όλους» σ’ έναν όμιλο, ενώ στους παίδες και τις κορασίδες σχηματίστηκαν αρχικά δύο γκρουπ κι ακολούθως έγιναν χιαστί. Υπεύθυνος προπονητής για τους νέους και τις νεάνιδες  ήταν ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής και για τους παίδες και τις κορασίδες ο ομοσπονδιακός προπονητής Δυτ. Ελλάδας – Πελ/σου  Σωτήρης Ζήκος.

Οι κορασίδες ήταν αρχικά στο γκρουπ Β και αναδείχτηκαν νικήτριες επικρατώντας 3-1 του Λίβανου , επίσης 3-1 της Κύπρου και 3-0 της Κύπρου 3. Μπήκαν στην 4άδα, έπαιξαν με τη 2η του άλλου γκρουπ, που ήταν η Νορβηγία κι έκαμψε την αντίστασή της με 3-2. Στον τελικό η εθνική ομάδα των κορασίδων λύγισε  από τη Ρωσία με 3-0.

Στο ατομικό η Ηλιοπούλου ήρθε πρώτη στο προκριματικό της όμιλο με 3 νίκες , πέρασε στους γύρους των αγώνων νοκ άουτ και έφθασε μέχρι τη τελική τετράδα

unnamed_7_1.jpg

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΡΟΙΑΣ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ. 1 ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ 2 ΧΑΛΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ.

 

Εντός συνόρων είχαμε το ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΡΟΙΑΣ που σημείωσε μεγάλη επιτυχία λόγω αγωνιστικού επιπέδου και συμμετοχών.

Το 4ο αναπτυξιακό τουρνουά «Φώτης Τσιαλτζούδης» και το 6ο στο φετινό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., άρχισε, κύλησε και τελείωσε ιδανικά στο Φιλίππειο γυμναστήριο αφήνοντας με την καλύτερη γεύση αθλητές, προπονητές και συνοδούς. Επιπλέον, η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας,  συγκέντρωσε 250 αθλητές και αθλήτριες  και σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό συμμετοχών της και τον τρίτο καλύτερο γενικά στον θεσμό των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών μετά τις 253 της Σίνδου, τον Μάρτιο του 2014 και τις 314 της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, τον Φεβρουάριο του 2016.

Η  ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ  κατέκτησε για μια ακόμη φορά το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας κορασίδων  σε αγώνες της σειράς των ΟΠΕΝ δείχνοντας ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο  στα πανελλήνια πρωταθλήματα της κατηγορίας της.  Μια ακόμη αθλήτρια των Φοινίκων η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΥΤΑΚΙΔΟΥ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ιδία κατηγορία.  .

Στη έντονα ανταγωνιστική κατηγορία των παίδων ήρθε η τρίτη διάκριση με το χάλκινο μετάλλιο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥ. Σημαντική ήταν η παρουσία και των άλλων δυο αθλητών των Φοινίκων του ΘΕΜΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥ και του ΑΛΕΞΗ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗ.. Συνοδός προπονητής της ομάδας ήταν το μέλος του προπονητικού επιτελείου των Φοινίκων ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΚΑΝΑΣ που μας δήλωσε ότι έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση  όλων των μελών της αποστολής..

Διαβάστε επίσης