Αμφισβητήσεις και αμφισβητίες

του γιαννη αγγελιδη

Θα σας απασχολήσω με μερικές σκέψεις μου που θα θεωρούσα τιμή μου αν σας προβλημάτιζαν και άνοιγαν έναν μικρό έστω κύκλο συζήτησης .

Νοέμβριος 1974 ήταν όταν πρωτογράφτηκα δόκιμο μέλος - τότε υπήρχε αυτή η βαθμίδα στην ιεραρχία - στην ΟΝΝΕΔ ΚΥΨΕΛΗΣ Σκοπέλου και Καλογερά στον 1ο όροφο και κατά σύμπτωση την αίτηση μου παρέλαβε ο αείμνηστος Γιάννης Αγγέλου .
21 χρονών τότε …

Λίγες μέρες μετά η πρώτη αποστολή που μου ανατέθηκε ήταν να σκουπίσω και να σφουγγαρίσω τις σκάλες του γραφείου .

Θυμάμαι ακόμα πολύ έντονα 42 χρόνια μετά το πόσο περήφανος ένοιωσα που ενώ ήμουν δόκιμο μέλος μου εμπιστεύτηκαν να κάνω κάτι για την ΟΝΝΕΔ όσο απλό και αν ήταν .

Εγώ ένοιωσα τιμή .

Κάτι η έντονη πολιτικοποίηση της εποχής , κάτι οι ρομαντικές μας απόψεις για την πολιτική με έδεσαν άρρηκτα με την Οργάνωση και σιγά - σιγά ανέβηκα όλα τα σκαλιά της ΟΝΝΕΔίτικης ιεραρχίας φτάνοντας το 1981 να με τιμήσει ο αείμνηστος Ευπατρίδης Πρόεδρος Ευάγγελος Αβέρωφ , με την υπόδειξη των φίλων και συμμαχητών τότε  , του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου και του υπεύθ. της ΠΟΑΠ ( σήμερα Λεκανοπέδιο Αττικής ) Μάνου Μανωλάκου , τοποθετώντας με  στην θέση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ ως υπεύθυνος Διοικητικού και Οικονομικού .

Αυτή η ΟΝΝΕΔ της τότε περιόδου ξεκίνησε και πέτυχε με πολύ κόπο , δουλειά , ιδρώτα και αίμα ,  στην κυριολεξία , το γκρέμισμα του μύθου της δυναμικής των αριστερών νεολαιών και έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση μέχρι σήμερα στους κόλπους του φοιτητικού , σπουδαστικού και νεολαιίστικου  κινήματος της φιλελεύθερης ιδεολογίας

Το 1984 αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή συγκρούστηκε με τον επόμενο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη .

Τα περισσότερα μέλη της αποπέμφθηκαν ή διαγράφηκαν και η ζωή συνεχίστηκε .

Προσωπικά έβαλα το καπελάκι μου στραβά , είπα "γειά σας" και δεν ξανασχολήθηκα με την πολιτική για πολλά - πολλά χρόνια .

Είχα βλέπετε να αντιμετωπίσω πρόβλημα επιβίωσης αφού εντελώς "συμπτωματικά" όταν αποπέμφθηκα από μέλος της ΕΕ της ΟΝΝΕΔ εντελώς "τυχαία" με απέλυσαν από μιά ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ μεγέθους εταιρεία λόγω «μείωσης προσωπικού για λόγους οικονομίας» ... «Τυχαία» πάλι ήταν Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε περίοδο παντοδυναμίας του …
Από το 1984 μέχρι το 2000 χρονιά που άρχισα σιγά - σιγά να επανακάμπτω στην Νέα Δημοκρατία , σε αυτά τα 16 χρόνια απουσίας μου ΟΥΔΕΠΟΤΕ καταφέρθηκα με λόγο ή γραπτώς ή με οποιονδήποτε τρόπο κατά της Νέας Δημοκρατίας ή των Προέδρων της ή των στελεχών της .
Όσο κι αν διαφωνούσα κάποιες φορές σε πολλά και έντονα μάλιστα , θεωρούσα πως αν το έκανα δημόσια θα ήταν σαν να μαχαίρωνα την πολιτική μήτρα που με γέννησε και με τίμησε .
Από το 2000 που επανέκαμψα , σταδιακά έφτασα σήμερα  να έχω πλήρη δραστηριότητα και το κόμμα μου να με τιμά  αναθέτοντας μου εργασίες σοβαρές και υπεύθυνες  για διεκπεραίωση , ξεχνώντας την 16χρονη απουσία μου .
Και βεβαίως είναι περιττό να τονίσω πως αν κάποια στιγμή διαφωνήσω σε βαθμό που δεν αντέχω άλλο με την ηγεσία και πάλι θα βάλω το καπελάκι μου στραβά , θα ευχαριστήσω για όλα τα ωραία που μου χαρίστηκαν και θα πάω σπίτι μου , χωρίς  ΠΟΤΕ να σχολιάσω αρνητικά το κόμμα μου .
Βεβαίως υπάρχει ο αντίλογος .
Σαφώς και όλα δεν είναι καλά , σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης , σαφώς υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν παράπονα .
Λάθη δεν κάνουν οι πεθαμένοι και αυτοί που δεν κάνουν τίποτα .
Χρήσιμο θα ήταν όμως όλοι να ανατρέξουμε , να διαβάσουμε αλλά κυρίως να μελετήσουμε και να διδαχτούμε από την Ιστορία του κόμματος μας  .
ΟΛΟΙ οι διατελέσαντες Πρόεδροι , μηδέ του Ιδρυτού του κόμματος μας Κωνσταντίνου Καραμανλή , αμφισβητήθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από κάποιους .
Και ΠΟΤΕ αυτή η αμφισβήτηση δεν μας έκανε καλό γιατί ΠΟΤΕ αυτό το κόμμα – μέχρι σήμερα τουλάχιστον – δεν έμαθε να λειτουργεί μέσα από τα όργανα του . Φταίγαν οι ηγεσίες που δεν αξιοποίησαν τα όργανα ;;;; Σίγουρα
Φταίγαν τα στελέχη που δεν απαιτούσαν την αξιοποίηση των οργάνων και προτιμούσαν την εύκολη λύση του ανταρτοπόλεμου ;;;;;
Και αυτό σίγουρο είναι …
Φτάνουμε όμως στο σήμερα που η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι – άλλοι λένε και με τα δύο – στο γκρεμό και κάτι πρέπει να γίνει .
Έχεις σοβαρές αντιρρήσεις ;;;;;
Σύμφωνοι , κατάθεσε τις στα όργανα , πίεσε για να συζητηθούν , κάνε ζυμώσεις , προσπάθησε να πείσεις αλλά όλα αυτά μέσα στα όργανα .
Όχι με διαρροές στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , όχι βάζοντας «δικούς» σου ανθρώπους να το κάνουν , όχι «σύμφωνα  με κύκλους του …» , όχι μπαμπέσικα  .
Αντρίκια στα όργανα .
Κι αν πείσεις την πλειοψηφία τότε όλα καλά .
Αν πάλι όχι , έχεις δύο δρόμους ή υποτάσσεσαι στην πλειοψηφία ή βάζεις το καπελάκι σου στραβά και πάμε γι’ άλλες πολιτείες .
Και ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσει να σε κατηγορήσει ως πολιτικό μητροκτόνο
Τόσο απλά .
Δυστυχώς σήμερα πάλι εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο της αμφισβήτησης , όψιμοι αλλά και παλαιάς κοπής αμφισβητίες , έξω από τα όργανα , κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν  είδη ψυχοθεραπείας ;;;;;;;;
γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ;;;;;;;;
γιατί διεκδικούν κάτι για το μέλλον δηλώνοντας παρουσία με τις facebookικές  αμφισβητήσεις τους ;;;;;;;;;
Άβυσσος η ψυχή του αμφισβητία , ιδίως αυτών που σήμερα λένε άλλα , χθες λέγανε άλλα και αύριο άλλα πάλι θα λένε .
Εύχομαι να μπορέσουμε , έτσι για να πρωτοτυπήσουμε και μια φορά βρε αδελφέ , να σταματήσουμε αυτήν την τακτική , έστω για λίγο και να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την μάχη για το καλό του κόμματος , της παράταξης , της Πατρίδας …
Γιατί ή Πατρίδα και οι επόμενες γενιές δεν αντέχουν να περιμένουν άλλο .
Τελείωσαν πια τα περιθώρια και πρέπει να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ μας πως δεν «μας παίρνει άλλο» .

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ