Τη σύσταση δημόσιου φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία του φράγματος Πείρου-Παράπειρου ζήτησαν από τον γενικό γραμματέα υποδομών, Γιώργο Δέδε, οι δήμαρχοι Κώστας Πελετίδης (Πατρέων), Χρήστος Νικολάου (Δυτικής Αχαΐας) και Θάνος Καρπής (Ερυμάνθου) σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής της Πάτρας, αν και ο κ. Δέδες θέτοντας το ζήτημα σε προτεραιότητα είχε δρομολογήσεις διαδικασίες με στόχο μέσα στο καλοκαίρι να έχει βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση. Στο πλαίσιο αυτό είναι γνώστης και της πρότασης του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος που τάσσεται υπερ του δημοσίου φορέα, με επικεφαλής τη ΔΕΥΑΠ.
Ωστόσο, σε σχέση με την πρόταση που διατυπώνουν οι τρεις Δήμαρχοι, το μείζον ζήτημα είναι η κεφαλαιακή βάση που απαιτείται για τη σύσταση νέου φορέα, κάτι στο οποίο δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά οι εμπλεκόμενοι Δήμοι. Επεσήμαναν οι τρεις δήμαρχοι ότι η οικονομική συγκυρία είναι γνωστή και κάλεσαν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου να αναλογιστεί τι θα συμβεί εάν το κόστος λειτουργίας μεταφερθεί στους δήμους και κατά συνέπεια στους δημότες. Γι' αυτό και πρότειναν να το αναλάβει η Πολιτεία. Ενισχυτική προς αυτή την θέση ήταν και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, την οποία παρέδωσε ο Κ. Πελετίδης .
Ο Γ. Δέδες επιφυλάχθηκε να απαντήσει κι εξήγησε στους δημάρχους από την Αχαΐα ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης. Ανέλαβε όμως την υποχρέωση να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και να απαντήσει στο αίτημα των δημάρχων μέσα στις επόμενες μέρες.
Ο γεν. γραμματέας φάνηκε να συζητά κάποιες εναλλακτικές προτάσεις (όχι με δεσμευτικό τρόπο, αλλά σε προσωπικό επίπεδο και διερευνητικά), για μερική υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης για μεταβατικό διάστημα. Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα, εκτός του φορέα διαχείρισης, που αφορούν στο φράγμα, όπως είναι αυτά του προσωπικού, τεχνογνωσίας της υποδομής και άλλα, καθώς πρόκειται για πρωτόγνωρο σε έκταση έργο που θα παραδοθεί εν καιρώ σε χρήση.