Ολόκληρη η Πάτρα... μια γροθιά για το παραλιακό μέτωπο - Ραντεβού στις 8 το βράδυ για την παμπατραϊκή διαδήλωση

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Το μεγάλο ραντεβού έχει οριστεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων απόψε στις 8 μ.μ. από τον Δήμο με τους πολίτες και τους φορείς της Πάτρας, με στόχο να πιεστεί η Κυβέρνηση και να προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση της παραλιακής ζώνης.

Κοσμοσυρροή προβλέπεται στην μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων για τη διεδκίκηση του θαλασσίου μετώπου της πόλης και την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Ο  Δήμος καλεί τους πολίτες και τους φορείς σε παμπατραϊκή διαδήλωση με στόχο να πιεστεί η Κυβέρνηση και να προχωρήσει άμεσα στην οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης.

Το πρόγραμμα

Από την πλατεία Τριών Συμμάχων, οι συγκεντρωμένοι θα κάνουν πορεία μέχρι το νέο λιμάνι, εκφράζοντας τη θέση ότι: «Η παραλιακή ζώνη ανήκει στον λαό, είναι η ανάσα του».

Το πλαίσιο της διεκδίκησης, όπως αυτό έχει τεθεί από τον διοργανωτή της παμπατραϊκής πορείας Δήμο Πατρέων, συμπυκνώνεται στην εξαίρεση της παραλιακής από το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και στην απόρριψη κάθε ενέργειας που θα αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίησή της ή την παράδοσή της σε επιχειρηματικούς ομίλους. Θέση της δημοτικής αρχής είναι να αναπλαστεί η παραλιακή ζώνη με χρήματα που να προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

13578446_508487046016418_1387146193_n_0.jpg

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται πως έχουν υπάρξει ανακοινώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης για αποδόση παραλιακών τμημάτων στην πόλη, για τα οποία η Δημοτική Αρχή διατηρεί επιφυλάξεις, όσο οι δεσμεύσεις δεν γίνονται αποφάσεις και πράξεις υλοποίησης. Εκτιμά μάλιστα η Δημοτική Αρχή, ότι οι εξελίξεις περί το θαλάσσιο μέτωπο σε κυβενητικό επίπεδο είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκεί η τοπική κοινωνία.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Κώστας Πελετίδης, έχει τονίσει τα εξής: " Μόνο η επιτυχία της κινητοποίησης και η μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας, μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα κέρδη τους.

Η Δημοτική Αρχή και οι μαζικοί φορείς της πόλης, δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι από τα δελτία Τύπου που επαναλαμβάνουν τις γνωστές κυβερνητικές εξαγγελίες χωρίς, επίσημα έγγραφα και σχέδιο χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η κινητικότητα της κυβέρνησης όπως και οι εξαγγελίες της, είναι αποτέλεσμα της διεκδίκησης του πατραϊκού λαού και της συνεπούς στάσης μας και απόφασής μας για ντε φάκτο παρεμβάσεις και εργασίες στην παραλία και η ανακοίνωση των κινητοποιήσεων" .

Διαβάστε επίσης