Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στις Βρυξέλλες

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και τη στήριξή του στο λαό του Βελγίου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καταδικάζοντας την βία και τις φονικές επιθέσεις και τονίζοντας πως «τα συγκλονιστικά γεγονότα για άλλη μια φορά πάγωσαν, πλήγωσαν, σόκαραν και βύθισαν στο φόβο και στην ανασφάλεια την παγκόσμια κοινότητα».

Από την πλευρά του ο βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων και Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καρπέτας κάνοντας εισήγηση για το θέμα σημείωσε πως «οι Δημοκρατίες μας θα πρέπει να χαράξουν μια νέα αναγκαία ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία και στην ασφάλεια. Όμως η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει στρατοπεδική κοινωνία και αστυνομικό κράτος, γιατί τότε θα χάσει την ταυτότητα και την ψυχή της» και κατέληξε: «Τώρα είναι η ώρα να επιδείξουμε ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και να μην δειλιάσουμε απέναντι στον φόβο. Μόνο με περισσότερη ενότητα, υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, θα επιτρέψουμε στην Ευρώπη να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση».

Να σημειωθεί πως σήμερα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες έξω από το κτίριο της έδρας της Περιφέρειας, καθώς και σε όλες τις Υπηρεσίες.