Ηνωμένο Βασίλειο: Ενίσχυση υποστήριξης προς τον Λίβανο και επείγουσες εκκενώσεις Βρετανών πολιτών

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε νέα ενίσχυση υποστήριξης προς τον Λίβανο, ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών, με στόχο την υποστήριξη της χώρας στην αντιμετώπιση του μαζικού εκτοπισμού πολιτών και της αύξησης των θυμάτων μεταξύ των αμάχων. Αυτή η βοήθεια αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας του Ηνωμένου Βασιλείου να συνδράμει τον Λίβανο σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, καθώς η κατάσταση στη χώρα παραμένει εξαιρετικά τεταμένη.

Παράλληλα, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, επανέλαβε σήμερα την έκκληση του για άμεση αποχώρηση των Βρετανών πολιτών από τον Λίβανο, καθώς συνεχίζονται οι ναυλωμένες πτήσεις που οργανώνονται από την κυβέρνηση για τον απεγκλωβισμό τους. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, περισσότερα από 150 άτομα, Βρετανοί υπήκοοι και μέλη των οικογενειών τους, αναχώρησαν από τη Βηρυτό την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, με κυβερνητική πτήση.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οργή έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε σε Βρετανή μητέρα να επιβιβαστεί στην ίδια πτήση με τα παιδιά της. Σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειας στα μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα, αν και είναι παντρεμένη με Βρετανό επί 20 χρόνια, δεν της επιτράπηκε η επιβίβαση επειδή δεν είχε βρετανικό διαβατήριο. Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, με την οικογένεια να ζητά εξηγήσεις για την αντιμετώπισή της από τις αρχές.

ertnews.gr