Αρκαδία: Βρέθηκε φυτεία – μαμούθ με 1 τόνο κάνναβης σε έκταση 35 στρεμμάτων

Συνελήφθη ο Αλβανός φύλακας

Μία φυτεία – μαμούθ που απλώνονταν σε έκταση 35 στρεμμάτων, 28 διαφορετικά επίπεδα, κρυφά μονοπάτια επικοινωνίας και ειδικά συστήματα ποτίσματος, με την αξία της κάνναβης να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, εντοπίστηκε στην ορεινή Αρκαδία από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρίπολης.

Συνελήφθη ένας 37χρονος Αλβανός φύλακας και πλέον αναζητούνται τα μεγάλα κεφάλια που έστησαν την τεράστια φυτεία στην ορεινή Αρκαδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ειδικούς χώρους βρέθηκαν 1 τόνος και 350 κιλά κάνναβης, 1.253 δενδρύλια ύψους μέχρι 3,5 μέτρα.

Το χρονικό

Μέσα από τις αναφορές και το διαβιβαστικό της δικογραφίας, το newsit.gr  παρουσιάζει κομβικά στοιχεία της υπόθεσης.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης και αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και  έρευνας, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές τεχνικές και επιστημονικές μέθοδοι, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, εξακριβώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον περασμένο  Μάρτιο στη καλλιέργεια μεγάλης έκτασης και κατάλληλα οργανωμένης φυτείας κάνναβης, σε δυσπρόσιτη και δύσβατη ορεινή δασική περιοχή της Αργιακόνας Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, αποσκοπώντας στην συγκομιδή μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και ακολούθως στην διακίνησή αυτής, αποκομίζοντας τεράστιο οικονομικό όφελος, το οποίο εκτιμάται ότι θα ανερχόταν συνολικά στα 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου. 

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (16.10.24) πραγματοποιήθηκε επίγεια οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρίπολης, με την συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικού σκύλου, όπου εντοπίστηκε η συγκεκριμενη φυτεία, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με πυκνή βλάστηση και φυσική κάλυψη από θάμνους και δέντρα, αποτελούμενη από 28 επίπεδα, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με μονοπάτια, συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, κυμαινόμενου ύψους έως 3,5 μέτρα, ενώ στο χώρο αυτής κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας πολίτης Αλβανίας 37 ετών , ο οποίος επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει και όπως διαπιστώθηκε, στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων, για την παραμονή του στη χώρα μας.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι προς αποξήρανση και αποθήκευση της συγκομιδόμενης ποσότητας κάνναβης, καθώς επίσης και σκηνές με εξοπλισμό διαβίωσης των δραστών.

Οι καλλιεργητές είχαν επιλέξει με προσοχή το χώρο καλλιέργειας, εκμεταλλευόμενοι σημεία με έντονη και άγρια βλάστηση, καθιστώντας την καλλιέργεια μη ορατή από οποιοδήποτε άλλο σημείο, καθώς επίσης για το πότισμα των φυτών είχαν αναπτύξει δίκτυο ελαστικών υδροσωλήνων. 

Συγκεντρωτικά αναφέρεται, ότι στην συνολική έκταση της  φυτείας και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω:

• 1.253 δενδρύλλια κάνναβης,

• ένας τόνος, τρακόσια ενενήντα οκτώ κιλά και 934 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια (καλλιεργητικός-αρδευτικός εξοπλισμός, εξοπλισμός λίπανσης κ.λ.π),

• είδη ρουχισμού και διατροφής,

• σκηνές  διαμονής, 

• πλήθος από εργαλεία κατάλληλα για την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών (σκαπτικά, ψαλίδι, πένσες, ψαλίδες πριόνια χειρός).

• μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

Τέλος, λόγω της δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής, της μορφολογίας του εδάφους και του μεγάλου όγκου τόσο των φυτών κάνναβης, των ποσοτήτων κάνναβης που ανευρέθηκαν στο χώρο αυτής καθώς και τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που συσχετιζόταν με αυτή, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA», της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου μεταφερθούν σε πρόσφορο ειδικό χώρο σε κοντινό οδικό δίκτυο, προκειμένου ακολούθως μεταφορτωθούν σε φορτηγά αυτοκίνητα. 

 

ΠΗΓΗ