Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα πάνω από όλους μας»

Τo αριστούργημα του Σάμιουελ Ντι Χάντερ «Η Φάλαινα» (The Whale) έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Νέος Ακάδημος, εκεί όπου ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο με την ερμηνεία όσο και με τη μεταμόρφωσή του. Το έργο, που αρχικά γράφτηκε το 2012 για το θέατρο, παρουσιάστηκε με επιτυχία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

«Οι άνθρωποι για τον έρωτα μπορούν να θυσιάσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό, ανεξαρτήτως χρόνου, πίστης, φύλου ή οποιασδήποτε ταμπέλας».

Σήμερα, στην εκπομπή «Buongiorno», έκανε δηλώσεις και ο πρωταγωνιστής, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, αλλά και ο Γιώργος Αλαχούζος ο οποίος ανέλαβε με τον αδερφό του, Ρούλη, την μεταμφίεσή του κύριου χαρακτήρα του έργου.

 

Οι δηλώσεις του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη

Αναφορικά με το ίδιο το έργο, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, σημείωσε πως πρόκειται για «μια ιστορία για την ανθρώπινη μοναξιά και για το πώς οι άνθρωποι για τον έρωτα μπορούν να θυσιάσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό και τη ζωή τους, ανεξαρτήτως χρόνου, πίστης, φύλου ή οποιασδήποτε ταμπέλας. Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα πάνω από όλους μας» μιλώντας στην κάμερα του MEGA. Μάλιστα, σε σχέση με τον χαρακτήρα που υποδύεται, ο ηθοποιός δήλωσε πως αγαπάει κι αυτός ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

«Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα πάνω από όλους μας».

Σε σχέση με τη μεταμφίεσή του ανέφερε: «Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Γιώργο και τον Ρούλη Αλαχούζο για την υπέροχη δουλειά που έκαναν». Μάλιστα, αποκάλυψε πως η προετοιμασία κράτησε έξι ολόκληρους μήνες.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Αλαχούζου

Ο καλλιτέχνης ειδικών εφέ και make up artist,  Γιώργος Αλαχούζος, μίλησε κι αυτός για τη δική του συνεισφορά και προσπάθεια σε σχέση με την παράσταση. Μάλιστα, φαίνεται πως ο σχεδιασμός της στολής, αλλά και του make up είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες, παρότι το αποτέλεσμα ήταν άρτιο.

«Φτιάξαμε διάφορες πατέντες, ειδικά η στολή του να είναι ελαφριά και να μπορεί να ανασάνει. Είχε ψυκτικό σύστημα μέσα να δροσίζεται», σημείωσε ο Γιώργος Αλαχούζος. Φαίνεται όμως πως οι δυσκολίες δεν είχαν να κάνουν μόνο με την στολή. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη δυσκολία της μεταμφίεσης φαίνεται να βρίσκεται στα εφέ του προσώπου.

«Είναι ίσως το πιο ρίσκο θεατρικό που έχουμε κάνει ποτέ».

«Η μεγάλη δυσκολία ήταν στο προγούλι», τόνισε ο Γιώργος Αλαχούζος. Επειδή, μάλιστα, πρόκειται για θεατρική παράσταση και όχι για ταινία, τα κομμάτια που τοποθετούνται στο λαιμό είναι επαναχρησιμοποιούμενα. «Αυτά που δεν είναι επαναχρησιμοποιούμενα είναι τα μάγουλά του. Το πρόσωπό του αποτελείται από 5 κομμάτια», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τον χρόνο που απαιτείται για να τοποθετηθούν όλα αυτά πάνω στον ηθοποιό είπε: «Η στολή μπαίνει γρήγορα, αλλά το πρόσωπο θέλει δουλειά, μιάμιση ώρα. Είναι ίσως το πιο ρίσκο θεατρικό που έχουμε κάνει ποτέ. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα».