Δυτ. Ελλάδα: Για κακούργημα διώκεται οδηγός ΙΧ που τραυμάτισε σοβαρά νεαρό δικυκλιστή (ΦΩΤΟ)

Υπό κράτηση παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος οδηγός του ΙΧ το οποίο ενεπλάκη στο σοβαρότατο τροχαίο στο κόμβο Σταδίου στο Αγρίνιο, την περασμένη Δευτέρα 14/10, στο οποίο και τραυματίστηκε ένας 28χρονος δικυκλιστής, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο 32χρονος συλληφθείς είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. Πέραν από παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίες και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο οδηγός του ΙΧ κινούμενος επί της Εθνικής Οδού, με κατεύθυνση προς Αγρίνιο, φθάνοντας στον κόμβο Σταδίου θέλησε να στρίψει προς Άγιο Κωνσταντίνο.

Ωστόσο, αντί να «πιάσει» την αριστερή λωρίδα του δρόμου, στην οποία τα οχήματα στρίβουν προς την κατεύθυνση αυτή με πορτοκαλί παλλόμενο σηματοδότη, ο 32χρονος προσπέρασε εκ δεξιών όλα τα οχήματα που ανέμεναν στην αριστερή πλευρά της οδού και έστριψε. Ήταν τότε που συγκρούστηκε με τον δικυκλιστή, ο οποίος κινούνταν στην πορεία του έχοντας πράσινο φανάρι.

Από την Τροχαία Αγρινίου η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του οδηγού. Παράλληλα, έχουν ληφθεί καταθέσεις και αξιοποιείται βιντεοληπτικό υλικό ενώ αύριο (17/10) το πρωί ο 32χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον Εισαγγελέα.

agrinionews.gr