Ξεκινούν εργασίες συντήρησης για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε Άνω Καστρίτσι, Αργυρά και Πλατάνι

Συνολικού προϋπολογισμού 2,38 εκατ. ευρώ

Εργασίες συντήρησης που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια ξεκινούν σύντομα στο τμήμα Άνω Καστρίτσι, Αργυρά και Πλατάνι, καθώς ο Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή αντίστοιχων συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 2,38 εκατ. ευρώ. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση της  27ηςΕπαρχιακής Οδού από τον οικισμό Αργυρά  προς το Άνω Καστρίτσι, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, θα γίνουν παρεμβάσεις για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με απώτερο στόχο την ασφαλή διέλευση και τη βελτίωση του δικτύου κίνησης πεζών και οχημάτων αίροντας την επικινδυνότητα του δρόμου.  

Ενδεικτικά προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες για την προσαρμογή της οδού σε κατάλληλο πλάτος, να τοποθετηθούν εύκαμπτα μεταλλικά πλέγματα συγκράτησης καταπτώσεων, σε συγκεκριμένες θέσεις, στα ανάντι πρανή της οδού, να γίνουν εργασίες οδοστρωσίας, να γίνει αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων ασφαλτοτάπητα στα σημεία που υπάρχουν καθιζήσεις, να τοποθετηθεί οριζόντια και κάθετη σήμανση κ.α

Επίσης, παρεμβάσεις ύψους 880.000 ευρώ θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση, βελτίωση και συντήρηση επαρχιακής οδού , διασταύρωση ΠΕΟ έως Πλάτάνι». Μεταξύ άλλων θα ανακατασκευαστεί το πεζοδρόμιο στην μία πλευρά της υφιστάμενης οδού, ώστε να μπορεί να πραγματοποιείται ελεύθερα η κίνηση των πολιτών, ενώ κατά μήκος και των πλευρών του πεζοδρομίου θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματααπό την πλευρά του δρόμου. Θα γίνει ακόμη προσαρμογή (ανύψωση ή καταβιβασμός) όπου απαιτηθεί των εσχαρών και των φρεατίων στα νέα προβλεπόμενα υψόμετρα, και οποιεσδήποτε εργασίες απαιτηθούν για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (αντικατάσταση ιστών, τοποθέτηση νέων καλωδιώσεων, αντικατάσταση φωτιστικών (led) κλπ). Τέλος, τμηματικά θα εκτελεστούν εργασίες οδοστρωσίας και αποκατάστασης ασφαλτικής πρώτης κυκλοφορίας για την συντήρηση της επαρχιακής οδού.