Χάρης Δούκας: «Ενώνουμε δυνάμεις στην κοινωνία»

"Ο αγώνας μου αποσκοπεί και στην πραγματική αποκέντρωση"

Στο CNN Greece και στη Huffington Post, μίλησε χθες, 23 Σεπτεμβρίου, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.

Στο CNN Greece, αρχικά, τόνισε ότι «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα, είναι πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και αυτό πρέπει να αλλάξει».

Στην ερώτηση ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει, εάν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, απάντησε: «Θα αποδείξω στην πράξη την ενότητα και θα καλέσω όλους τους συνυποψηφίους μου για τις πρώτες κρίσιμες παρεμβάσεις που θα γίνουν».

Τέλος, περιέγραψε ότι το όραμά του είναι «να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κίνημα «με Κ κεφαλαίο» και να υπογράψει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Στη Huffington Post, αρχικά τόνισε ότι «η Αθήνα και η Ελλάδα έχουν μεγάλη σχέση μεταξύ τους και για να αλλάξεις πολλά πράγματα στην πρώτη πρέπει να αλλάξουν πρώτα στη δεύτερη. Η αυτοδιοίκηση είναι σε μία πολύ μεγάλη οπισθοχώρηση και η συνταγματική επιταγή της αυτονομίας της παραμένει και σήμερα ζητούμενο. Στην πραγματικότητα κάνουμε πολλά βήματα πίσω και πάρα πολλά θέματα που θέλουμε να προχωρήσουμε χρειάζονται κεντρικές εγκρίσεις. Πάρα πολλές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κόβονται από την αποκεντρωμένη ή από Υπουργούς. Για αυτό και ο αγώνας μου αποσκοπεί και στην πραγματική αποκέντρωση, που είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικό».

Σε ερώτηση για την 6 Οκτωβρίου και τα χαρακτηριστικά της, σημείωσε: «Θέλω να είναι μία ημέρα δημοκρατικής έκρηξης, που θα έρθουν πάρα πολλοί φίλες και φίλοι, δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες να στηρίξουν τη διαδικασία για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και να ψηφίσουν».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Τέλος, σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, το reader.gr ακολούθησε τον Χάρη Δούκα για ένα 24ωρο στην Αθήνα, παρουσιάζοντας την καθημερινότητά του λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Δείτε εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα.