Ο Φωκίωνας Ζαΐμη στο 15ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας

Στο 15ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας που διοργανώθηκε από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Φωκίων Ζαΐμης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών, Γεώργιο Σαχίνη αλλά και άλλους ναυτιλιακούς παράγοντες πάνω σε θέματα όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, οι σύγχρονες προκλήσεις στο κλάδο της ναυσιπλοΐας καθώς η επίδραση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ελληνική ναυτιλία.  

«Η Αχαΐα λόγω της γεωγραφικής της θέσης διαθέτει μια πλούσια ακτογραμμή σε συνδυασμό μ’ ένα εξαιρετικό λιμάνι και άλλες μικρότερες εξίσου σημαντικές λιμενικές υποδομές, τα οποία αν αξιοποιηθούν σωστά μέσα από την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και τη χάραξη μια ενιαίας συγκροτημένης λιμενικής πολιτικής και τις κατάλληλες υποδομές, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και  στην αναβίωση του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τον ελληνικό εφοπλισμό με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην Αχαΐα και την ενίσχυση της θέσης της στο παγκόσμιο εμπορευματικό χάρτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης.