ΕΑΠ: Διεξαγωγή κλήρωσης χορήγησης υποτροφιών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Σε ανακοίνωση του ΕΑΠ αναφέρονται τα εξής:

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αποδεικνύοντας το ρόλο του ως κύριο παράγοντα της κοινωνικής συνοχής και της εξωστρέφειάς του, συμβάλλει εμπράκτως στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν άτομα, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με την αρωγή και τη συνεργασία των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.  

Για το σκοπό αυτό διεξήχθη δημόσια κλήρωση, στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, στην έδρα του Πανεπιστημίου στην Πάτρα  για τη χορήγηση υποτροφιών σε νέους και εν ενεργεία φοιτητές/τριες στα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. 

post_p9200245.jpg

Στην ημερίδα/δημόσια κλήρωση παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Καθηγητής Εμμανουήλ Κουτούζης, ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας κ. Καθηγητής Βασίλειος Βερύκιος  με την τιμητική  παρουσία του κ. Προδρόμου Πύρρου, Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και του κ. Κωνσταντίνου Γλούμη-Ατσαλάκη, Γενικού Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του ΥΚΟΙΣΟ. Το Συμβούλιο Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου εκπροσωπήθηκε από τον ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών  κ. Ιωσήφ Μπουζάκη, όπως επίσης την Ένωση Ελλήνων Διαμεσολαβητών Ρομά εκπροσώπησε ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, ενώ ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μας τίμησε με την παρουσία της κας Φαίης Καρποδίνη, υποδιοικήτρια του ΟΠΕΚΑ και τον κο Ιωάννη Ζαχαρή, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.