Το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η Πατρινή Τόνια Παπαλεξάτου υπέρ του Χάρη Δούκα

Σε δήλωσή της η Τόνια Παπαλεξάτου, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας για την προεδρίς του κόμματος του Χάρη Δούκα και συγκεκριμένα αναφέρει:

Με την κατάθεση της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, σαν εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η απόφαση μου να τον στηρίξω και να υπογράψω για την υποψηφιότητά του, είναι απόλυτα συνειδητή. Στο ΠΑΣΟΚ δεν περιμένουμε. Προχωράμε... Ενωτικά με αξιοπρέπεια. Πάμε.. για την αλλαγή που Αξίζουμε ... Πάμε με τον Χάρη, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή.

Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα, των μεγάλων αλλαγών και των αξιών. Το δρόμο αυτόν, κανείς δεν μπορεί να τον διαβεί μόνος του. Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε. Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Στις Εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουμε με ενότητα. Στηρίζω τον Χάρη Δούκα γιατί: Απαντά με ξεκάθαρο τρόπο. Κινητοποιεί δυνάμεις της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης με ένα αυθεντικό κάλεσμα.

Προσθέτει στο ΠΑΣΟΚ και δεν αφαιρεί από αυτό. Δεσμεύεται για ένα ανοιχτό κόμμα με αξιοποίηση στελεχών και στιβαρή διάταξη δυνάμεων. Εκφράζει την ατζέντα του 21ου αιώνα. Έχει πίστη στον εαυτό του, εργάζεται συστηματικά και με υπευθυνότητα. Δημιουργούσε τη δική του αυτόβουλη πραγματικότητα με ισχυρή επιδραστικότητα. Έχει την τεχνοκρατική επάρκεια αλλά κυρίως την πολιτική συγκρότηση για να ηγηθεί μιας μεγάλης ριζοσπαστικής προσπάθειας διαμόρφωσης μιας μεγάλης, ανοιχτής, πλειοψηφικής παράταξης με στόχο να αλλάξουμε τη χώρα. Ήταν τόσο ανατρεπτικός, που εκλέχθηκε Δήμαρχος της Αθήνας απέναντι σε έναν ισχυρό πυρήνα της συντηρητικής παράταξης. Έφερε την ελπίδα στους δημότες της πρωτεύουσάς μας. Γέμισε με πρωτόγνωρη χαρά τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Η επιστημονική του ανέλιξη στον πανεπιστημιακό χώρο, την τόσο σημαντική δράση του στον ευρωπαϊκό και στον διεθνή χώρο στο πιο επίμαχο θέμα των σύγχρονων κοινωνιών αυτό της ενέργειας. Αναδεικνύει το μείζον ζήτημα της ενεργειακής δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Φώφη Γεννηματά είδε τη δυναμική του.

Έγινε Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας, θέση που την επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης. Έβαλε τη σφραγίδα του παντού: σε συνέδρια, σε εκδηλώσεις. Πιστεύει στη συλλογικότητα. Έχει έντονο ενδιαφέρον για την Γνώση, την Έρευνα και την Καινοτομία. Οι ιδέες του και οι προτάσεις του απλώνονται όλο και πιο έντονα, όλο και πιο επιδραστικά. Με τις ιδέες του προοικονομεί ένα αισιόδοξο μέλλον, το μέλλον της επιστήμης και της δημιουργικότητας. Την «επόμενη ημέρα» όλοι και όλες θα έχουμε έναν, τον ίδιο πρόεδρο – ανεξάρτητα αν τον έχουμε στηρίξει ή όχι, και θα συμπορευτούμε μαζί του και θα τον στηρίξουμε . Στηρίζω τον Χάρη Δούκα για να φτιάξουμε ξανά την μεγάλη μας παράταξη, για να απαντήσουμε στις αγωνίες των χιλιάδων στελεχών μας που για 15 χρόνια έδωσαν μάχες και κράτησαν όρθιο το κόμμα μας. Για να φτιάξουμε ένα κόμμα θεσμικό, ένα κόμμα των μελών, ένα κόμμα προγραμματικής πληρότητας αλλά και κοινωνικής ενσυναίσθησης. Για να δώσουμε διέξοδο και προοπτική ξανά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που θέλουν εναλλακτική. Με προτεραιότητες, με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, με μετωπικό αγώνα ενάντια στις ανισότητες, στην αδικία και στους αποκλεισμούς.

Δεν μας φοβίζει η διαφορετική άποψη, ούτε η διαφωνία. Ερχόμαστε από μακριά και θα φτάσουμε μακριά. Ο Χάρης Δούκας έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεται η εποχή. Είναι η πρώτη φορά που ο δημοκρατικός κόσμος ενώθηκε για κάποιο σκοπό και νίκησε. O λόγος που εκφέρει είναι πολύ καθαρός και θυμίζει πολύ την 3η Σεπτέμβρη. Είναι ο λόγος που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ και η χώρα. Πάμε λοιπόν με τον Χάρη Δούκα για την ΝΕΑ Αλλαγή στις 6 Οκτώβρη.