Ολυμπιακός: Έντονες παρατηρήσεις Μεντιλίμπαρ, που ζήτησε άμεσα αλλαγή εικόνας

Ο Λουίς Μεντιλίμπαρ θεωρεί ότι η έλλειψη ταχύτητας, έντασης και "νηφαλιότητας" στην τελική προσπάθεια στοίχισε στην πειραϊκή ομάδα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό και ζήτησε από τους παίκτες άμεση αλλαγή εικόνας.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλυσε διεξοδικά με τους συνεργάτες του αυτά που δεν λειτούργησαν καλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα, αφενός μεν γιατί ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια για την πειραϊκή ομάδα αφετέρου δε διότι οι "ερυθρόλευκοι" θα συναντήσουν πάλι ομάδες με ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Εκείνο που φαίνεται να πείραξε περισσότερο τον Ισπανό τεχνικό ήταν ότι δεν είδε την ταχύτητα στη σκέψη και στα πόδια, την ένταση και την ενέργεια που θα έπρεπε να είχαν οι ποδοσφαιριστές στο ξεκίνημα αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως και το καθαρό μυαλό στις τελικές προσπάθειες. Διότι, ναι μεν έγιναν πολλές σέντρες (σε υπερβολικό βαθμό, καθώς καταγράφηκαν 66 σε open play παιχνίδι, χωρίς να υπολογίζονται οι εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ), αλλά όλα είχαν ως αφετηρία την έλλειψη ταχύτητας, έντασης, ενέργεια και σωστών αποφάσεων στις τελικές προσπάθειες.

"Ξέρετε όλοι πως δεν με πειράζουν οι σέντρες. Είναι ένας τρόπος να επιτεθείς στην αντίπαλη άμυνα και να σκοράρεις. Αλλά εμείς, είτε κάναμε σέντρες άστοχες και με κακές επιλογές είτε είχαμε λάθος τοποθέτηση για να πάρουμε την μπάλα στην επαναφορά. Και αυτό έγινε, γιατί δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί", επισήμανε ο Μεντιλίμπαρ μιλώντας στους παίκτες την επομένη του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό.

"Ο μεγάλος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το ξέρετε όλοι. Αλλά με αυτή την εικόνα, βάζουμε προβλήματα στους εαυτούς μας" πρόσθεσε και συνέχισε: "Αυτό που έγινε με τον Παναιτωλικό, δεν μπορεί να συμβεί ξανά. Δεν πρέπει να συμβεί και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα σε αυτά τα παιχνίδια.

Πρέπει να παλεύουμε και να είμαστε επιθετικοί από το πρώτο λεπτό. Πολλές ομάδες θα παίζουν άμυνα με 9-10 παίκτες στην περιοχή τους. Εμείς δημιουργήσαμε ευκαιρίες και τις σπαταλούσαμε χωρίς λόγο. Δεν γίνεται να φτάνουμε στην αντίπαλη περιοχή χωρίς πρόβλημα, να τα κάνουμε σωστά μέχρι εκεί και στην τελική προσπάθεια να μην έχουμε συγκέντρωση και καλές αποφάσεις. Μπορούσαμε να έχουμε βάλει πολλά γκολ, αλλά δεν κάναμε τίποτε σωστά για να τα καταφέρουμε".

https://www.sport24.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ