Δυτική Ελλάδα: Επιμένει ο άστατος καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - «Προσοχή έως και το Σάββατο»

Η προειδοποίηση Μαρουσάκη

Επιμένει ο άστατος καιρός. Τοπικές βροχές και μπόρες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από αργά το μεσημέρι βροχερός είναι ο καιρός στην Πάτρα.

Οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικά τμήματα, στο Ιόνιο και στη δυτική ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι μέχρι 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 24 με 28 βαθμούς.

Και την Παρασκευή θα σημειώνονται τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Μακεδονία.

Στην Αττική το μεσημέρι προς απόγευμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθεί τοπική βροχή ή μπόρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη άστατος καιρός με τοπικές βροχές η καταιγίδες. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου. Και αύριο πρόσκαιρη βροχή στη Θεσσαλονίκη.

Μαρουσάκης: «Προσοχή έως και το Σάββατο»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη μεγάλη προσοχή απαιτείται έως και το Σάββατο, όταν αναμένεται να εκτονωθεί η αστάθεια στον καιρό.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, αύριο Παρασκευή (20/9) θα σημειωθούν εναλλαγές συννεφιάς με ηλιοφάνεια στην Αττική, ενώ δεν αποκλείονται μπόρες το απόγευμα, ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Πάντως, τα φαινόμενα δεν θα είναι επικίνδυνα.

Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή οι άνεμοι θα είναι της τάξης των 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Φαινόμενα αναμένονται στη Χαλκιδική, στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Η Παρασκευή αναμένεται να είναι δύσκολη ημέρα για το Ιόνιο, όπου προβλέπεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού, αλλά και για τα παράλια της Πελοποννήσου.

 

ΠΗΓΗ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ