Η Μαδρίτη αρνείται κατηγορηματικά ότι οι δύο Ισπανοί συλληφθέντες στη Βενεζουέλα είναι κατάσκοποι

Η Ισπανία επιμένει μέσω της διπλωματικής οδού να αρνείται κατηγορηματικά ότι οι δύο Ισπανοί που συνελήφθησαν από τις αρχές της Βενεζουέλας το περασμένο Σάββατο είναι κατάσκοποι του ισπανικού CNI (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Το ισπανικό ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει ότι στο ταξίδι τους στη Βενεζουέλα δεν είχαν καμία πρόθεση να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, προχωρώντας σε επίθεση κατά του Νικολάς Μαδούρο, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών του Μαδούρο, Diosdado Cabello.

Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ισπανικό προξενείο στο Καράκας και διατηρεί επαφή με τις οικογένειες των José María Basoa Baldovino και Andrés Martínez Adasme, των δύο κρατουμένων, ηλικίας 35 και 32 ετών αντίστοιχα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα για την κατάστασή τους ή το κέντρο κράτησής τους.

Οι δύο νεαροί άνδρες πέταξαν από τη Μαδρίτη στο Καράκας στις 17 Αυγούστου και η επαφή με τις οικογένειές τους χάθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και το περασμένο Σάββατο, που ο Diosdado Cabello ανέφερε σε δήλωσή του τη σύλληψή τους, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, επειδή ήθελαν να επιτεθούν στον Nicolás Maduro ως πράκτορες του CNI.

Από τη Βενεζουέλα συνεχίζουν να αμφισβητούν τις εξηγήσεις της ισπανικής κυβέρνησης. Το ίδιο βράδυ, ο υπουργός Εσωτερικών Diosdado Cabello επανέλαβε ότι οι δύο Ισπανοί συνελήφθησαν για απόπειρα επίθεσης στον Νικολάς Μαδούρο και υποστηρίζει ότι συνδέονται με το CNI.

Η ισπανική κυβέρνηση, τονίζει ότι το «πρώτο μέλημά της» είναι η κατάσταση αυτών των δύο Ισπανών, ενώ το δεύτερο είναι ότι αυτή η διπλωματική σύγκρουση δεν θα κλιμακωθεί περαιτέρω επειδή διακυβεύονται «πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα» και δεν μπορούν να αναληφθούν “μη αναμενόμενοι κίνδυνοι”.

ertnews.gr