Νόστιμα μπισκότα με κολοκύθα χωρίς ζάχαρη

Μαλακά, μαστιχωτά και υγιεινά, ιδανικά για υγιεινό πρωινό ή σνακ, τα μπισκότα κολοκύθας χωρίς ζάχαρη θα απογειώσουν το ξεκίνημα του φθινοπώρου.

ΜΕΡΙΔΕΣ 24
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 96
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ30 λεπτά

Υλικά

2 φλυτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
1/4 φλυτζάνι αλεύρι καρύδας
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά pumpkin spice
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι γλυκαντικό monk fruit
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά , τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη για την ώρα.

Βήμα 2ο

Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν και να γίνουν κρέμα.

Βήμα 3ο

Αναμείξτε το αυγό, την κολοκύθα και το εκχύλισμα βανίλιας. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με τα άλευρα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 4ο

Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και πλάστε σε δίσκο ή ταψί μικρά μπαλάκια. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

Βήμα 5ο

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C. Αφαιρέστε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα μπισκότων και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με επένδυση σιλικόνης.

Βήμα 6ο

Ψήστε για 9-11 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο όταν το κέντρο τους είναι ακόμα ελαφρώς μισοψημένο. Το μπισκότο θα δέσει όσο κρυώνει.

Βήμα 7ο

Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 10 λεπτά στο ταψί και μετά μπορείτε να τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

https://www.vita.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ