Παρατηρείς αλλαγή στην υφή των μαλλιών σου; Μάθε πού οφείλεται

Οι αλλαγές στα μαλλιά μας, ειδικά όταν φαίνονται να είναι προς το χειρότερο, μπορεί να είναι ανησυχητικές. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η υφή των μαλλιών μπορεί να αλλάξει. Είτε πρόκειται για μείωση της παραγωγής κολλαγόνου, για τις επιπτώσεις του σκληρού νερού ή για άλλους παράγοντες που επηρεάζουν, η κατανόηση της αιτίας αυτών των αλλαγών στην υφή των μαλλιών είναι το κρίσιμο πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στρες

Το άγχος μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των μαλλιών μας. Η φυσιολογική απόκριση στο στρες μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, να αποδυναμώσει τους θύλακες της τρίχας και ακόμη και να αλλάξει το πάχος και την ανάπτυξη των μαλλιών. H διαχείριση του άγχους μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση υγιών μαλλιών.

Απώλεια κολλαγόνου

Καθώς μεγαλώνουμε, παρατηρείται απώλεια κολλαγόνου από το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής. Κατά συνέπεια, παράγουμε λιγότερα από τα μαλακτικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής που βοηθούν τα μαλλιά μας να είναι λεία και απαλά.

Ορμονικές αλλαγές

Οι γυναίκες βιώνουμε ορμονικές αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή μας, κυρίως κατά την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, την εμμηνόπαυση. Αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν άμεσα και την εμφάνιση των μαλλιών μας.

Δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Για να αυξήσεις την πρόσληψή της μέσω της διατροφής, βεβαιώσου ότι έχεις συμπεριλάβει στο εβδομαδιαίο πλάνο σου τον σολομό, το αβοκάντο, τα καρύδια, τα στρείδια και τα αυγά.

Αλλαγή στο περιβάλλον

Η ρύπανση στον αέρα μπορεί να επηρεάσει την υφή, τη λάμψη και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Συγκέντρωση προϊόντων

Το πρόβλημα της συσσώρευσης προϊόντων είναι μεγάλο και επηρεάζει άμεσα την υγεία και την εικόνα των μαλλιών.

Σκληρό νερό

Αν και μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, το σκληρό νερό μπορεί επίσης να συμβάλει στην αλλαγή της υφής των μαλλιών μας. Το σκληρό νερό περιέχει περισσότερα μέταλλα από το εμφιαλωμένο νερό και μπορεί να προκαλέσει επιπλέον συσσώρευση στα μαλλιά μας.

jenny.gr