Νεαρά φλαμίνγκο κατακλύζουν τις παραλίες – Τι να κάνετε σε περίπτωση που τα συναντήσετε

Τα νεαρά φλαμίνγκο μπορεί να αποπροσανατολίζονται για διάφορους λόγους. Ένας από τους κύριους λόγους είναι η έλλειψη εμπειρίας και προσανατολισμού, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της μετανάστευσής τους ή όταν αναζητούν νέους βιότοπους.

Οι κλιματικές αλλαγές και η ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως η μόλυνση των υδάτων, η απώλεια βιότοπων και η παρουσία τεχνητού φωτός, μπορούν επίσης να συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό τους.

Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα αποπροσανατολισμού νεαρών φλαμίνγκο είναι όταν μεταναστεύουν σε μεγάλες αποστάσεις και εξαντλούνται, με αποτέλεσμα να προσγειώνονται σε ακατάλληλα μέρη, όπως δρόμους ή αστικές περιοχές, και παραλίες όπου δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζονται ανθρώπινη βοήθεια για να επιστρέψουν σε κατάλληλους βιότοπους.

Μία από τις πολλές φωτογραφίες που έχει λάβει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (Φωτ.: ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής)

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, αυτές τις μέρες έχουν γεμίσει οι παραλίες παραπλανημένα νεαρά φλαμίνγκο, που τα παρασέρνει ο αέρας και χάνουν το σμήνος τους και δέχεται δεκάδες κλήσεις κι άλλες τόσες φωτογραφίες και βίντεο τέτοιων περιστατικών.

Σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι που ειδοποιούν, με οδηγίες του συλλόγου, τα πιάνουν και τα μεταφέρουν στον πλησιέστερο υγρότοπο με αβαθή νερά για να μπορούν να τραφούν. Κάποια από αυτά έχουν φτάσει στην ΑΝΙΜΑ.

Αν συναντήσετε φλαμίνγκο στην παραλία, φροντίστε να μην το ενοχλούν οι λουόμενοι και ενημερώστε την ΑΝΙΜΑ ή κάποιο άλλο Κέντρο Περίθαλψης.

https://www.pet-in.gr/