Το πικρό αντίο των πρωταγωνιστών του Μπέβερλι Χιλς στην Σάνεν Ντόχερτι

Η Σάνεν Ντόχερτι ήταν ένα πολύ αγαπητό μέλος της οικογένειας του «Μπέβερλι Χιλς, 90210».

Tο καστ της επιτυχημένης εφηβικής δραματικής σειράς τίμησε την εκλιπούσα συμπρωταγωνίστριά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (13/7/2024) σε ηλικία 53 ετών.

«Η Σάνεν έπαιζε μια μάγισσα στο Charmed, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια μαχήτρια και πάλευε σαν τέτοια για να ζήσει»

Ο Μπράιαν Όστιν Γκριν, ο Τζέισον Πρίστλεϊ και η Γκαμπριέλ Καρτέρις ήταν μεταξύ των αστέρων που μοιράστηκαν συναισθηματικές δηλώσεις προς τιμήν της Ντόχερτι.

Η σειρά

Η Ντόχερτι πρωταγωνίστησε στη σειρά του Fox ως Μπρέντα Γουόλς, μια έφηβη θεατρίνα που προσπαθεί να βρει τη θέση της στο Μπέβερλι Χιλς, αφού μετακόμισε από τη Μινεσότα με την οικογένειά της.

Έφυγε από τη σειρά μετά την 4η σεζόν του 1994.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, έμεινε πιστή στον εαυτό της και μας έδωσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα θάρρους και επιμονής αντιμετωπίζοντας τον ίδιο της τον θάνατο. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη»

Η συμπρωταγωνίστρια της, Τόρι Σπέλινγκ αποκάλυψε αργότερα ότι έπαιξε ρόλο στο να απολυθεί η Ντόχερτι. Είπε ότι το 2015 πήγε στον πατέρα της Άαρον Σπέλινγκ, ο οποίος ήταν συνδημιουργός και παραγωγός της σειράς, και του είπε ότι η Ντόχερτι δεν τα πήγαινε καλά με τη συμπρωταγωνίστρια της Τζένι Γκαρθ.

«Εννοώ, ήμουν έφηβη»

Το 2000, η Ντόχερτι δήλωσε στο Entertainment Weekly ότι η σειρά ήταν τότε μια «πολύ μεγάλη θυσία».

«Η θυσία του να έχω μια κάμερα στραμμένη στο πρόσωπό μου 24 ώρες την ημέρα, ενώ προσπαθούσα απεγνωσμένα να μεγαλώσω, να καταλάβω ποια είμαι σε πνευματικό επίπεδο, να καταλάβω ποιοι είναι οι φίλοι μου. Εννοώ, ήμουν έφηβη», θυμήθηκε.

Αργότερα η Ντόχερτι επανενώθηκε με τα περισσότερα μέλη του καστ της για το show parody του 2019 «BH90210».

Την ίδια χρονιά, ο Λουκ Πέρι, ο οποίος υποδυόταν τον Ντίλαν ΜακΚέι, τον εραστή της Ντόχερτι, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία 52 ετών.

Η Ντόχερτι συγκινήθηκε μιλώντας για το θάνατο του Πέρι σε ένα πάνελ του «Μπέβερλι Χίλς, 90210» στο MegaCon Orlando το Φεβρουάριο.

«Ήταν σοκαριστικό», είπε. «Αντιδρώ ενστικτωδώς κάθε φορά που κάποιος αναφέρει τον Λουκ, γιατί ως κάποια με καρκίνο – και μάλιστα έναν πραγματικά φρικτό καρκίνο στο στάδιο 4 – νόμιζα ότι θα ήμουν η πρώτη που θα έφευγε. Έτσι, όταν ήταν ο Λουκ, πραγματικά με έριξε στα βαθιά».

Μετά το θάνατο της Ντόχερτι, το καστ του «Μπέβερλι Χιλς, 90210» τίμησε την αγαπημένη ηθοποιό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθούν οι αφιερώσεις τους.

«Στέλνω αγάπη και φως»

Ο Μπράιαν Όστιν Γκριν, ο οποίος ενσάρκωσε τον Ντέιβιντ Σίλβερ, αποκάλεσε την Ντόχερτι «αδελφή» του σε ένα μήνυμα στο Instagram Story του.

«Με αγαπούσες πάντα. Ήσουν ένα μεγάλο μέρος [της διαμόρφωσης] της αντίληψής μου για το τι θα πει αγάπη. Θα μου λείψεις περισσότερο από όσο μπορώ να επεξεργαστώ αυτή τη στιγμή. Σε ευχαριστώ», έγραψε.

Ο Τζέισον Πρίστλεϊ, ο οποίος υποδύθηκε τον δίδυμο αδελφό της Ντόχερτι στην οθόνη, Μπράντον Γουόλς, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στο Instagram. «Σοκαρισμένος και λυπημένος έμαθα για τον θάνατο της φίλης μου, Σάνεν. Ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα και θα μου λείψει. Στέλνω αγάπη και φως στην οικογένειά της σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές», ανέφερε η ανάρτηση του Πρίστλεϊ.

Η Γκαμπριέλ Καρτέρις, η οποία υποδύονταν την Άντρεα Ζούκερμαν, τίμησε την Ντόχερτι και στο Instagram. «Τόσο νέα – τόσο λυπηρό. Αναπαύσου εν ειρήνη, Σάνεν. Ξέρω ότι ο Λουκ είναι εκεί με ανοιχτές αγκάλες για να σε αγαπήσει», έγραψε η 63χρονη Καρτέρις.

«Ας αναπαυθεί εν ειρήνη»

Ο Μαρκ Εσπινόσα, ο οποίος υποδυόταν τον σύζυγο της Καρτέρις στην οθόνη, Τζέσι Βάσκεζ, δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα για τον θάνατο της Ντόχερτι.

«Άλλη μια μέρα, άλλη μια μεγάλη απώλεια», έγραψε στο Instagram. «Πολύ νέα για να φύγει από αυτόν τον πλανήτη. Η Σάνεν έπαιζε μια μάγισσα στο Charmed, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια μαχήτρια και πάλευε σαν τέτοια για να ζήσει. Θα είναι πάντα #brendawalsh για μένα και θα είμαι για πάντα ευγνώμων που οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν σε αυτό το ταξίδι. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητή Σάνεν… οι ουρανοί τη νύχτα είναι πιο φωτεινοί από την παρουσία σου ανάμεσα στα αστέρια».

Η Κάρολ Πότερ, η οποία υποδύθηκε την μητέρα της Ντόχερτι στην οθόνη, τη Σίντι, δήλωσε στο Instagram ότι είναι «σοκαρισμένη και θλιμμένη» από τον θάνατο της Ντόχερτι.

«Πόσα πέρασε! Έφυγε πολύ νωρίς», πρόσθεσε η 76χρονη Πότερ. «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, έμεινε πιστή στον εαυτό της και μας έδωσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα θάρρους και επιμονής αντιμετωπίζοντας τον ίδιο της τον θάνατο. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

*Με πληροφορίες από: New York Post | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Paramount Television

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ