Τα 7 σημάδια ότι κάποιος σας σκέφτεται πολύ

Σύμφωνα με την ψυχολογία

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν, κάποιος που έχετε στο μυαλό σας, σας σκέφτεται και εκείνος; Σύμφωνα με την ψυχολογία, υπάρχουν ορισμένα αξιόπιστα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος μπορεί να μας σκέφτεται πολύ και τρέφει κάποια συναισθήματα για εμάς.

Τα 7 σημάδια ότι κάποιος σας σκέφτεται πολύ, σύμφωνα με την ψυχολογία

  • Αυθόρμητη επικοινωνία
  • Θυμάται λεπτομέρειες για εσάς
  • Τον προδίδει η γλώσσα του σώματος
  • Σας αναφέρει συχνά σε συζητήσεις
  • Εκφράζει ειλικρινές ενδιαφέρον
  • Σέβεται τη γνώμη σας και ζητεί τη συμβουλή σας
  • Προσπαθεί να σας καταλάβει

Αυθόρμητη επικοινωνία

H ψυχολογία μας πληροφορεί ότι, αν κάποιος απασχολεί τις σκέψεις μας, αναζητούμε τρόπους να επικοινωνήσουμε μαζί του, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Ένα απροσδόκητο μήνυμα; Μπορεί να είναι κάτι παραπάνω απ’ αυτό που φαίνεται, ειδικά όταν στέλνεται χωρίς προφανή λόγο.

Η αυθόρμητη επικοινωνία με κάποιον που σκεφτόμαστε είναι κάτι φυσικό αφού θέλουμε να συνδεθούμε μαζί του.

Μπορεί η επιλογή να γίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα όμως σε κάθε περίπτωση, είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι είμαστε στις σκέψεις κάποιου.

Θυμάται λεπτομέρειες για εσάς

Ο σημερινός κόσμος είναι τόσο φορτωμένος με πληροφορίες που είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τους άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Δρ. Daniel Schacter, ψυχολόγο με ειδίκευση στην μνήμη, οι άνθρωποι ασυνείδητα θυμόμαστε όσα αξιολογούμε προσωπικά ως σημαντικά.

Το κλειδί σ’ αυτή την ένδειξη είναι η συνέπεια. Αν δηλαδή προσέξετε ότι κάποιος θυμάται πάντα μικρές λεπτομέρειες που σας αφορούν, αυτό δείχνει ότι είστε στο μυαλό του.

Τον προδίδει η γλώσσα του σώματος

Είτε συνειδητά ή ασυνείδητα, η γλώσσα του σώματός μας, μαρτυρά τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Ειδικά όταν κάποιος μας σκέφτεται συχνά.

Αν κάποιος μας κοιτάει στα μάτια για πολλή ώρα όταν μιλάμε, ή αν επαναλαμβάνει τις κινήσεις μας, δείχνει ότι μας προσέχει ιδιαίτερα. Έρευνες μας πληροφορούν πως, όταν μας ενδιαφέρει κάποιος, οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται.

Πρόκειται για μία ακούσια απόκριση του σώματος που δεν μπορεί κάποιος να την προσποιηθεί ή να την προκαλέσει.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν κάποιος σας σκέφτεται, παρατηρήστε τα μάτια του-εκεί βρίσκεται η απάντηση!

Σας αναφέρει συχνά σε συζητήσεις

Αυτό το σημάδι είναι υποσυνείδητο, αλλά αξιόπιστο. Αν κάποιος μιλά για εσάς σε άλλους, σας αναφέρει συχνά, δείχνει ότι είστε στο μυαλό του. Μπορεί να μιλά για κάποια ιδέα σας, τις απόψεις σας ή τις ενέργειές σας, αποκαλύπτοντας ότι γενικά, σας σκέφτεται.

Σημαντικό είναι να θυμάστε ότι, οι περιστάσεις και το ύφος μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Δηλαδή, θετικές αναφορές στο πρόσωπό σας, είναι καλό σημάδι, αλλά αν το άτομο μιλά με αρνητικό, επικριτικό τρόπο για εσάς σε άλλους, αυτό υποδηλώνει διαφορετικού τύπου εμμονή.

Εκφράζει ειλικρινές ενδιαφέρον

Το γνήσιο ενδιαφέρον για κάποιο άτομο είναι ένας αξιόπιστος δείκτης που αποκαλύπτει ότι καταλαμβάνουμε χώρο στο μυαλό του.

Ο Δρ. Paul Ekman, κορυφαίος ψυχολόγος στην μελέτη των συναισθημάτων, εξηγεί ότι, το ειλικρινές ενδιαφέρον κάποιου,  είναι μία αντανάκλαση της βαθιάς γνωστικής και συναισθηματικής σύνδεσης με το άλλο άτομο.

Αν οι άνθρωποι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας, αν θέλουν να μαθαίνουν νέα σας, αυτό σημαίνει ότι είστε συχνά στη σκέψη τους.

Σέβεται τη γνώμη σας και ζητεί τη συμβουλή σας

Όταν κάποιος εκτιμά τον τρόπο σκέψης μας και θέλει να ξέρει ποια είναι η γνώμη μας σε διάφορα θέματα, αυτό δείχνει ότι είμαστε στο μυαλό του. Είναι σημάδι που μαρτυρά ότι η γνώμη μας έχει σημασία για εκείνον.

Αν παρατηρείτε ότι προστρέχει σε σας για συμβουλές, αυτό δείχνει ότι εμπιστεύεται την κρίση σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνεται μόνο αν είστε συχνά στο μυαλό του και επηρεάζεται από την άποψή σας.

Το κυριότερο στοιχείο σ’ αυτή την ένδειξη, είναι ο σεβασμός. Δηλαδή, αν σας ζητούν απλά τη γνώμη σας, χωρίς να τη σεβαστούν, αυτό δεν μαρτυρά το ίδιο.

Προσπαθούν να σας καταλάβουν

Το πιο αξιόπιστο σημάδι που δείχνει ότι κάποιος σας σκέφτεται πολύ, είναι η προσπάθειά του να σας καταλάβει. Δηλαδή, ο χρόνος που σας αφιερώνει ώστε ν’ ανακαλύψει τι σας αρέσει, τι όχι, τους φόβους σας.

Οι άνθρωποι που θέλουν να σας γνωρίσουν καλύτερα, δεν στέκονται στην επιφάνεια, αλλά αναζητούν βαθύτερα, ώστε ν’ αποκρυπτογραφήσουν τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας.

Η προσπάθεια να καταλάβουμε κάποιον, προϋποθέτει συγκέντρωση και επένδυση, νοητική και συναισθηματική. Αν λοιπόν κάποιος καταβάλλει την προσπάθεια αυτή, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι είστε στο μυαλό του.

Tip

Τα παραπάνω σημάδια είναι διακριτικές, αλλά ταυτόχρονα ισχυρές ενδείξεις που μαρτυρούν την επιρροή σας σε κάποιον άλλον.

Η ψυχολογία τονίζει διαρκώς τη σημασία της κατανόησης και της ενσυναίσθησης στις σχέσεις.

Αν έχετε παρατηρείτε τα παραπάνω σημάδια στην αλληλεπίδρασή σας με κάποιον, τότε μάλλον είστε στο μυαλό του περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύετε.

 

ΠΗΓΗ