Η Πανσέληνος του Αυγούστου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της Δυτ. Ελλάδας - Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

Ρωμαϊκό Στάδιο Πατρών

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από πενήντα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Ρωμαϊκό Στάδιο Πατρών

Νυχτερινή ξενάγηση (στην αγγλική) από αρχαιολόγο της Εφορείας στο μνημείο, και παρουσίαση των πρόσφατων εργασιών έρευνας, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου.
[Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε ομάδες ξένων επισκεπτών. Θα προσαρμοστεί αναλόγως, εάν εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από Έλληνες.]

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Πολιτιστικές Διαδρομές "Μουσείο-Πάρτα-Μνημείο": Θεματικές περιηγήσεις στις μόνιμες συλλογές από 21:00-22:00 και 22:00-23:00
Η μόνιμη έκθεση του μουσείου θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 έως τις 24.00. 

Κάστρο Χλεμούτσι

Μουσική παράσταση ‘Στη μεγάλη οθόνη’ με το συγκρότημα ‘Τα Χρώματα της Ήλιδας’ σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ώρα Έναρξης: 21.30.
 Ο αρχαιολογικός χώρος  του Κάστρου θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 20.00 έως τις 24.00

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

Προβολή ταινίας  με τίτλο "Ηλέκτρα" του Μιχάλη Κακογιάννη, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας

Μουσική εκδήλωση με την Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ήλιδας. Ώρα Έναρξης: 21.30.
 Το Μουσείο Ήλιδας θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 20.00 έως τις 24.00