EURO 2024: Πρόκριση για τη Δανία, 0-0 με τη Σερβία που αποκλείστηκε

 

Η Δανία συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς για δεύτερο σερί EURO θα δώσει το «παρών» στα νοκ άουτ!

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα με τη Σερβία στο Μόναχο (0-0), κατέλαβε τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει σε έναν αγώνα δίχως

Στον αντίποδα, οι Σέρβοι αποχαιρετούν ως ουραγοί της διοργάνωση, παραμένοντας χωρίς νίκη σε μεγάλη διοργάνωση από το 2018 και το 1-0 επί της Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χιούλμαντ συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα αγωνιστεί στο νοκ άουτ της Δανίας.

Στο τελευταίο κριτήριο ισοβαθμίας κρίθηκε η δεύτερη θέση

Η κατάταξη των Δανών με τους Σλοβένους κρίθηκε με βάση το τελευταίο κριτήριο ισοβαθμίας και αυτό γιατί οι δύο ομάδες είχαν πετύχει και είχαν δεχθεί τον ίδιο αριθμό γκολ (2-2), ενώ το μεταξύ τους παιχνίδι ήρθε ισόπαλο 1-1.

Στη βαθμολογία των fair play οι δύο ομάδες είχαν από έξι βαθμούς, καθώς στα τρία παιχνίδια του ομίλου δέχθηκαν έξι κίτρινες. Έτσι τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Δανία επειδή κατέλαβε τους περισσότερους βαθμούς στο ranking της UEFA από τα προκριματικά, καθώς είναι ένατη σε αυτή τη λίστα, σε σχέση με τη Σλοβενία που είναι 15η.

Ο αγώνας

Η Δανία είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή, μέτρησε πέντε ευκαιρίες για γκολ, αλλά το… άτσαλο τελείωμα των φάσεων της δεν της επέτρεψε να πάρει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, απέναντι σε μία Σερβία που έδειχνε «υπνωτισμένη» και δεν απείλησε σε κανένα σημείο τους αντιπάλους της.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5΄ ο Βιντ υποχρέωσε τον Ραΐκοβιτς στην πρώτη του επέμβαση, ενώ στο 16΄ ο Μπα πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μέλε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Δανοί συνέχισαν την πίεση και πέντε λεπτά αργότερα ο Έρικσεν επιχείρησε δυνατό σουτ, με τον Ραΐκοβιτς να βρίσκει την μπάλα με τα δάχτυλα και να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στο 23΄ ο Βιντ παραβίασε τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς η μπάλα είχε βγει άουτ πριν βρει δίχτυα ο Δανός.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να κλείνουν το πρώτο 45λεπτο ισόπαλες, δίχως τέρματα.

Η εκκίνηση της επανάληψης ήταν… καρμπόν του πρώτου μέρους, με τη Δανία να μπαίνει πάλι… ορεξάτη και να ψάχνει το τέρμα με το… καλησπέρα, με καλύτερη στιγμή αυτή του 48΄, όταν μετά από εντυπωσιακό γύρισμα του Μπα, ο Μιχαΐλοβιτς απομάκρυνε έγκαιρα δίνοντας τέλος στα όνειρα των αντιπάλων.

Έξι λεπτά αργότερα, πάντως, ήταν η σειρά της Σερβίας να… μιλήσει, όταν ο Τάντιτς πέρασε στον Γιόβιτς, με τον τελευταίο να παραβιάζει την εστία του Σμάιχερ με… συμμετοχή του Βέστεργκαρντ (αυτογκόλ), αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς ο Γιόβιτς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ανέβασε ταχύτητα, αλλά η έκπληξη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ… Στο 81΄ και μετά από κλέψιμο του Βλάχοβιτς που μοίρασε στον Μίτροβιτς, ο τελευταίος δοκίμασε να γράψει το 1-0 με πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 83΄ οι Σέρβοι ζήτησαν πέναλτι μετά από πέσιμο του Μίτροβιτς (τράβηγμα φανέλας από Μάλε) στην περιοχή, χωρίς όμως αντίκρισμα…

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με τη… μοίρα τους, με τους Δανούς πάντως να αποχωρούν με χαμόγελα και να προετοιμάζονται για τα νοκ άουτ.

 

Κίτρινες: Βιντ, Χιούλμαντ – Μιλένκοβιτς, Μίτροβιτς

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (77΄ Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77΄ Ντιλέινι), Χέιμπιεργκ, Μάλε, Έρικσεν (88΄ Πόουλσεν ), Βιντ (46΄ Όλσεν), Χέιλουντ (59΄ Ντόλμπεργκ).

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73΄ Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67΄ Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46΄ Γιόβιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46΄ Τάντιτς), Λούκιτς (87΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μίτροβιτς.

https://www.zougla.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ