Αυτός είναι ο πατέρας που σκοτώθηκε από την έκρηξη σε εργοτάξιο στη Λεπενού Αγρινίου

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας, έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ.

Η μητέρα του άτυχου χειριστή μιλώντας στο Star λέει ότι τώρα πρέπει να σταθεί στον εγγονό της και σαν πατέρας και σαν μάνα, καθώς σε ενάμιση χρόνο έχασε και τους δυο του γονείς.

Συγκλονισμένη η μητέρα του άτυχου Θανάση Κωνσταντίνου δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε τον γιο της από τη μια στιγμή στην άλλη. Χθες το απόγευμα ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκαν. Ο 52χρονος έφυγε από το Μενίδι για να επιστρέψει στο Αγρίνιο καθώς εργαζόταν στο εργοτάξιο στη Λεπενού. «Ο εγγονός μου έμεινε μόνος του», είπε με λυγμούς στο Star, καθώς πριν από ενάμιση χρόνο είχε χάσει τη μητέρα του.

«Έγινε έκρηξη, βγήκε να δει τι έγινε και εκεί εγκλωβίστηκε. Η γυναίκα του είχε πεθάνει πριν ενάμιση χρόνο, τώρα πέθανε και αυτός. Το παιδί του σπουδάζει στη Λάρισα, πρέπει να το φέρουμε στην Αθήνα να μην είναι μόνο του, ούτε μάνα, ούτε πατέρας. Είχανε τόσο καλό δεσμό πατέρας και γιος», περιέγραψε.

Ακούγαμε συνεχώς εκρήξεις», λέει η μητέρα του τραυματία

Λίγο μετά τις οκτώ το πρωί από το εργοτάξιο παρασκευής πίσσας ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη, που στοίχισε τη ζωή στον Θανάση και τραυμάτισε ακόμα έναν εργαζόμενο. Η μητέρα του μίλησε στο Star και περιέγραψε τη στιγμή που ακούστηκαν οι εκρήξεις:

«Βλέπω μια φωτιά μεγάλη. Ακούγονταν μπαμ, μπαμ, μεγάλες εκρήξεις. Έμαθα ότι είναι χτυπημένος λίγο στο χέρι».

Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τους απανωτούς εκκωφαντικούς ήχους και το χάος που επικράτησε. Η περιοχή έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη.

Την ώρα της έκρηξης ο Θανάσης Κωνσταντίνου εγκλωβίστηκε στο κοντέινερ, δίπλα ακριβώς από το μηχάνημα που παράγει πίσσα, και δεν πρόλαβε να βγει. Ο θάνατός του ήταν μαρτυρικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ευτυχώς οι υπόλοιποι εργάτες όταν άκουσαν την έκρηξη έτρεξαν και έφυγαν και έτσι γλίτωσαν τη ζωή τους.

Αγρίνιο: Πού στρέφονται οι έρευνες για τη φονική έκρηξη

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη. Όμως, οι έρευνες στρέφονται σε μηχάνημα που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν για καιρό αχρησιμοποιήτο.

Το σενάριο να μην είχε συντηρηθεί σωστά είναι κάτι που απασχολεί τις αρχές οι οποίες προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση μέσα από τις καταθέσεις των εργαζομένων.

Αγρίνιο: Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού ο νεκρός από την έκρηξη στο εργοτάξιο, είχε χάσει τη σύζυγό του από ασθένεια - ΒΙΝΤΕΟ μετά τις εκρήξεις

Πηγή: star.gr