Γερουλάνος: Ως πότε θα συνεχίζεται η οικονομική αιμορραγία της ελληνικής οικογένειας και με τα ακτοπλοϊκά;

«Όπως στο σύνολο των παραδειγμάτων προκλητικών υπερκερδών λίγων (προμήθειες τραπεζών, αισχροκέρδεια στα ράφια, κ.ο.κ.), και στην περίπτωση των εξοντωτικών για την ελληνική οικογένεια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολούθησε με συνέπεια την ίδια πολιτική εις βάρος των πολλών», τονίζει σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

Και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η αγορά αφήνεται ανεξέλεγκτη, μεγιστοποιούνται τα υπερκέρδη των λίγων, παρέμβαση ‘πολύ λίγο, πολύ αργά’ για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και μόνο αν προκύψει πολιτικό κόστος, χωρίς φυσικά να θιγεί ο πυρήνας των υπερκερδών, το θέμα καλύπτεται σταδιακά από την επικαιρότητα, η αγορά παραμένει στην ουσία ανεξέλεγκτη, τα υπερκέρδη επαναλαμβάνονται κ.ο.κ.».

«Πρέπει κάποια στιγμή, όσο κυβερνά ακόμα, η Νέα Δημοκρατία να σκεφτεί το καλό της ελληνικής οικογένειας και όχι τα υπερκέρδη λίγων»

Αναφερόμενος και στην περσινή «ίδια κατάσταση», ο κ. Γερουλάνος επισημαίνει πως «είναι χαρακτηριστικό ότι, το 2023, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ, φορέων, αλλά και άλλων κομμάτων για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, έπρεπε να φθάσουμε σχεδόν στα μέσα Ιουλίου για να δεήσει η κυβέρνηση να ζητήσει από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να λάβουν κάποια επιμέρους μέτρα, με ειδικές προσφορές για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες».

«Φυσικά για τα μάτια του κόσμου, συνειδητά ‘πολύ λίγο, πολύ αργά’, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών είχε ήδη κλείσει τα εισιτήρια των διακοπών του, μέχρι τότε», προσθέτει.

«Πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να κάνει κάτι; Ιούλιο, όπως πέρσι; Αύγουστο; Ποτέ;»

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «φέτος τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και το ζει κάθε ελληνική οικογένεια που επιχειρεί να ταξιδέψει σε ελληνικό νησί» και παραθέτει ενδεικτικούς τίτλους μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες για το θέμα που κάνουν λόγο για νέες αυξήσεις – «φωτιά» στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Καταλήγοντας, ο Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας πως «πρέπει κάποια στιγμή, όσο κυβερνά ακόμα, η Νέα Δημοκρατία να σκεφτεί το καλό της ελληνικής οικογένειας και όχι τα υπερκέρδη λίγων», απευθύνει τα εξής ερωτήματα προς τον υπουργό Ανάπτυξης:

1. «Πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να κάνει κάτι με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια υπέρ της ελληνικής οικογένειας; Ιούλιο, όπως πέρσι; Αύγουστο; Ποτέ;».

2. «Υπάρχει περίπτωση να ακούσει η κυβέρνηση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσει άμεσα σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια στον χαμηλό συντελεστή του 6%, όπως και να προσδιοριστούν οι συντελεστές των στοιχείων του κόστους των μεταφορών καθώς και τα επίπεδα συνδεσιμότητας και ανεκτού ναύλου για τα νησιά;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ