Τι να προσθέσετε στον καφέ για να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου, σύμφωνα με γαστρεντερολόγο

Ο καφές δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι, από κανένα γραφείο. Πολλοί δεν μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί χωρίς καφέ, άλλοι δεν μπορούν να τον αποχωριστούν στη δουλειά, ενώ κάποιοι απολαμβάνουν τον καφέ με την παρέα τους τις απογευματινές ώρες.

Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά. Ο καφές δεν σας τονώνει μόνο και δεν σας ξυπνάει μόνο, αλλά η καφεΐνη που είναι το κύριο δραστικό συστατικό του χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πονοκεφάλων, ενώ έχει μελετηθεί και για τη θετική της επίδραση σε νευροεκφυλιστικές νόσους, όπως Alzheimer και Parkinson.

Μπορείτε, όμως, να αναβαθμίσετε κι άλλο το αγαπημένο σας ρόφημα. Πώς; Ο γνωστός γαστρεντερολόγος στις ΗΠΑ Will Bulsiewicz σας συμβουλεύει να προσθέτετε στον καφέ σας ένα μπαχαρικό: την κανέλα.

Σύμφωνα με τον Δρ Bulsiewicz, αυτό το νόστιμο συστατικό που είναι πολύ πιθανό να το έχετε ήδη στο σπίτι σας, κάνει καλό στο έντερό σας και ενισχύει τις φιλικές προς το έντερο ιδιότητες του καθημερινού σας καφέ.

Είναι καλό να βάζετε κανέλα στον καφέ σας; Ναι, υπάρχουν αρκετά οφέλη αν βάζετε κανέλα στον καφέ σας.

Τα οφέλη της κανέλας:

Είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά
Προσθέτει φυτικές ίνες
Κάνει καλό στο έντερο

1. Είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά

Ο Δρ Bulsiewicz αναφέρει ότι ο καφές είναι προφανώς η νούμερο 1 πηγή αντιοξειδωτικών. Αυτό συμβαίνει επειδή ο καφές έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, μια φυτική ένωση με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στην αποτροπή χρόνιων ασθενειών και καρκίνου.

«Οι πολυφαινόλες είναι επίσης πρεβιοτικές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να διαμορφώσουν το μικροβίωμα», εξηγεί ο Δρ Bulsiewicz. Έτσι, προσθέτοντας μια πρέζα κανέλας, μια άλλη δύναμη πολυφαινολών, σε αυτό το γεμάτο αντιοξειδωτικά ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω αύξηση των αντιοξειδωτικών στον πρωινό σας καφέ.

2. Προσθέτει φυτικές ίνες

Σύμφωνα με τον Δρ Bulsiewicz, ένα φλιτζάνι καφέ είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών που υποστηρίζουν το έντερο. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά ο καφές περιέχει στην πραγματικότητα δύο τύπους φυτικών ινών: διαλυτές και πρεβιοτικές φυτικές ίνες», λέει ο ίδιος. Οι διαλυτές φυτικές ίνες διαλύονται πλήρως.

Ο Δρ Bulsiewicz προσθέτει ότι οι διαλυτές ίνες θεωρούνται επίσης πρεβιοτικές και τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια του εντέρου. Η κανέλα είναι επίσης μια εκπληκτική πηγή φυτικών ινών. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα περιέχει περισσότερα από ένα γραμμάριο φυτικών ινών.

3. Κάνει καλό στο έντερο

Η συνέπεια είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την υγεία του εντέρου, λέει ο Δρ Bulsiewicz και η συνεπής κατανάλωση φυτικών ινών και φυτικών τροφών, η κατανάλωση άφθονου νερού, η άσκηση κ.λπ. συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της υγείας του εντέρου σας.

Αν και ο καφές με λίγη κανέλα δεν πρέπει να αντικαταστήσει άλλες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας, ο Δρ Bulsiewicz λέει ότι η τακτική κατανάλωσή του έχει τα πλεονεκτήματά του και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας.

https://www.oloygeia.gr/