Princess bob: Το κούρεμα που θα βλέπετε παντού όλο το καλοκαίρι

Οι τάσεις στα κουρέματα του καλοκαιριού μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται, αλλά υπάρχει ένα στιλ που θα είναι πάντα στη μόδα: το bob κούρεμα.

Το φετινό καλοκαίρι, όμως, το διάσημο bob haircut εξελίσσεται και γίνεται πιο φρέσκο και στιλάτο. Ο λόγος για το “princess bob”, ένα κομψό και πιο “sharp” κοντό κούρεμα, που οι hair experts υποψιάζονται ότι θα είναι παντού αυτό το καλοκαίρι.

Τι είναι το princess bob

«Το “princess bob” είναι σίγουρα ένα statement κούρεμα. Είναι τέλειο για όσες θέλουν να αλλάξουν το τωρινό τους στιλ μαλλιών και να δοκιμάσουν ένα ανάλαφρο κοντό μήκος, που είναι ιδανικό για τις ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού» αναφέρει ο κορυφαίος hair specialist Nicola Wood σε συνέντευξή του. «Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κοντό κούρεμα που «κάθεται» πάνω από τους ώμους, ακριβώς κάτω από τα αυτιά, ενώ το μήκος του είναι ίδιο για όλα τα μαλλιά για ένα πιο αυστηρό αποτέλεσμα», συνεχίζει λέγοντας ο διάσημος hairstylist. Το συγκεκριμένο haircut έκαναν γνωστό διάσημες κυρίες, όπως οι Elle Fanning, Gigi Hadid και Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία της Ελλάδας και της Δανίας.

Όσο για το γιατί αυτό το στιλ είναι πλέον μεγάλη τάση; «Το 2024 είναι η χρονιά του bob» λέει ο Nicola -και αν σκεφτείτε το πόσες celebrities έχουν δοκιμάσει το bob haircut τελευταία, σίγουρα δεν έχει άδικο.

Σε ποιες ταιριάζει

Σύμφωνα με τον Nicola Wood, το “princess bob” ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου. «Είναι μια υπέροχη εμφάνιση που μπορεί να υιοθετηθεί από τις περισσότερες γυναίκες. Χαρίζει ένα πολύ ώριμο, αριστοκρατικό στιλ» εξηγεί ο ίδιος. Το κούρεμα μπορεί, επίσης, να λειτουργήσει με όλους τους τύπους μαλλιών. «Όσες έχετε πολύ λεπτή τρίχα, μπορείτε να το δοκιμάσετε άφοβα, καθώς θα «κάθεται» τέλεια γύρω από το πρόσωπό σας χωρίς να χάνει το σχήμα του, ωστόσο εάν τα μαλλιά σας είναι πιο πυκνά και με χοντρή τρίχα, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ένα ελαφρύ φιλάρισμα, για να αφαιρέσετε το περιττό «βάρος» των μαλλιών σας» αναφέρει ο Nicola Wood.

Τέλος, προσθέτει ότι το «αόρατο», δηλαδή το πολύ διακριτικό φυλάρισμα, είναι μια δημοφιλής πρόταση που συνδυάζεται τέλεια με αυτό το κούρεμα και το αναδεικνύει υπέροχα.

Όταν πρόκειται να κάνετε styling στο “princess bob” σας, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν προτιμάτε μια πιο χαλαρή εμφάνιση, τότε κάντε τη χωρίστρα στο πλάι και δημιουργήστε απαλούς κυματισμούς αλά Gigi Hadid -είναι το τέλειο χτένισμα που δε χρειάζεται πολύ κόπο και χρόνο για να επιτευχθεί. Επίσης, ένα απλό στέγνωμα με το πιστολάκι μπορεί να προσθέσει όγκο στα μαλλιά και είναι ιδανικό για μια ρομαντική, κομψή εμφάνιση για το βράδυ, ενώ αν γυρίσετε τις άκρες των μαλλιών προς τα έξω θα πετύχετε ένα preppy στιλ που θα λατρέψουν όλοι.

https://www.vita.gr/