Άτυπο debate αρχηγών στη Βουλή, σήμερα, με αφορμή την ακρίβεια

Σε ένα άτυπο debate πολιτικών αρχηγών εφ όλης της ύλης αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Συζήτηση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μετατρέψει σε μία πιο συνολική αντιπαράθεση εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Με βασικό επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά και πως εάν δεν διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα θα… έρθουν καλύτερες ημέρες.

Η ακρίβεια βεβαίως παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν επομένως να κάνουν ρελάνς στην κυβέρνηση:

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, πάει σήμερα στην Βουλή και στη συζήτηση για την ακρίβεια με ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του.

Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους αποφάσισε χθες ότι η πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι απόλυτα κοστολογημένη, αντίθετα με ότι έλεγε η κυβέρνηση.

Το δε ΠΑΣΟΚ στην συζήτηση θα σταθεί ιδιαίτερα μεταξύ άλλων στο μεγάλο πρόβλημα του στεγαστικού κόστους, με το Νίκο Ανδρουλάκη να επιμένει για κατάργηση της Golden Visa.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται από τη δική του πλευρά να παραθέσει τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ακρίβεια. Ο πρωθυπουργός επίσης θα προβάλλει κινήσεις όπως η φορολόγηση κατά 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας για τη χρηματοδότηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Αλλά και θα επικαλεστεί ότι χάρη στις κυβερνητικές παρεμβάσεις μειώθηκε πχ η τιμή του βρεφικού γάλακτος, καθώς και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

news247.gr