Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, «Ελλάδα 2030»

Ποιοι έδωσαν το παρών

Με την θεματική ενότητα με τίτλο «48 Χρόνια στην πρωτοπορία: από την αφετηρία ως την ΟΝΝΕΔ του 2030» ξεκίνησαν οι εργασίες της τρίτης και τελευταίας ημέρας του 13ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

Η ενότητα αυτή αποτελεί ιστορική αναδρομή στην πορεία και την προσφορά της οργάνωσης, με το βλέμμα στην Ελλάδα του 2030. Τοποθετήσεις πραγματοποίησαν και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζάκος, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Οικονόμου και Κώστας Δέρβος.

Στην αφετηρία της τρίτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την προστασία των δασών, όπου εθελοντές δασοπυροσβέστες από την Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού, έκαναν σεμινάρια σε συνέδρους και παρατηρητές, ενημερώνοντάς τους για τα μέτρα που μπορούν να λάβουν για την προστασία των δασικών εκτάσεων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Χαιρετισμό απεύθυναν η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο βουλευτής της Α' Πειραιά Γιάννης Μελάς, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Κωνσταντίνος Κυρανάκης, και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός. Με το πέρας των εργασιών του συνεδρίου αναγνώστηκε το κείμενο των συμπερασμάτων.

Παράλληλα, ξεκίνησε η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των μελών της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, καθώς και των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου, το παρών έδωσαν ο γενικός γραμματέας του γραφείου πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής. Εκ μέρους της ΝΔ, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Βασίλης Σπανάκης, Έλενα Ράπτη, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, 'Αννα Καραμανλή, Ανδρέας Κατσανιώτης, Γιάννης Καλλιάνος, Ιωάννης Παππάς, ο βουλευτής και γραμματέας Προγράμματος, Χάρης Θεοχάρης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Βασίλης Φεύγας, η γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού, Πίστη Κρυσταλλίδου, ο γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία, Κώστας Λολίτσας, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, 'Ακης Μπάφας, οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος και Γιώργος Βουλγαράκης, η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγγίρη και ο πολιτευτής της Β' Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα, η ΔΑΠ και η ΟΝΝΕΔ είναι αναμνήσεις με έντονο συναισθηματικό φορτίο, ήταν ικανοποίηση για το ότι τα καταφέραμε να αλλάξουμε την ισορροπία των πραγμάτων, ήταν σίγουρα το πιο έντονο φορτισμένο συναισθηματικά κομμάτι της ζωής μας. Η νεολαία είναι ιδέες, δεν είναι καρέκλες, δεν είναι διορισμοί, δεν είναι πολιτικός κυνισμός. Η ΟΝΝΕΔ είναι πολιτική νεολαία με σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες. Η νεολαία είναι καθαρή ματιά, δεν είναι συναλλαγές, δεν είναι μικρομέγαλες τακτικές. Η νεολαία είναι φλόγα στη καρδιά. [...] Αλίμονο στα κόμματα που σβήνουν τη φλόγα της νεολαίας».

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης