Ο κορονοϊός "νίκησε" και φέτος το Καρναβάλι - Τι θα γίνει με τους χιλιάδες νέους που θα έλθουν το τελευταίο τριήμερο;

 

Την Τετάρτη συνεδριάζει, εκ νέου, η επιτροπή των ειδικών όπου μεταξύ άλλων θα αποφασίσει και για το τι θα γίνει με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. 

Πάντως οι δείκτες που αφορούν τη διασπορά του κορονοϊού στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή του νομού δεν προσφέρουν κλίμα αισιοδοξίας.

Χαρακτηριστικά χθες Κυριακή τα θετικά κρούσματα ήταν 480, όταν την προηγούμενη Κυριακή ήταν 383, γεγονός που αποδεικνύει πως ο κορονοϊός δεν μας εγκαταλείπει.

Αλλωστε και ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στην πρόσφατη συνέντευξή του γνωστοποίησε την πρόθεση του Δήμου να μην γίνουν οι μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις, ώστε να μην βρει πρόσφορο έδαφος ο ιός και επεκταθεί. 

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν ποιες εκδηλώσεις, περιορισμένης έκτασης, θα γίνουν στην Πάτρα, εφόσον δοθεί η έγκριση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

"Χωρίς μέτρα προστασίας"

Εξάλλου, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος  σε δηλώσεις του αναφορικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις τόνισε:

Εάν κινηθούμε με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά τη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων, τότε θα καταφέρουμε να φτάσουμε κι εμείς το Πάσχα στο στάδιο της οριστικής κατάργησης των περιοριστικών μέτρων, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κάτι που αυτή τη στιγμή, μοιάζει μακρινό:

«Στο καρναβάλι ρέει άφθονο αλκοόλ, κι όταν ρέει αλκοόλ φτιάχνουμε κέφι, κι όταν φτιάχνουμε κέφι δεν τηρούμε τα διάφορα μέτρα προστασίας και χαλαρώνουμε όλοι μας. Υπάρχει δηλαδή ένα γενικότερο κλίμα γύρω από το καρναβάλι, το οποίο δημιουργεί ένα κίνδυνο. Εκεί είναι το πρόβλημα, δεν είναι στις ίδιες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, γιατί θα μπορούσαμε να τις επιτρέψουμε. Αφού είναι σε ανοιχτό χώρο, είναι σαν μια διαδήλωση. Αφού επιτρέπουμε τις διαδηλώσεις, γιατί να μην επιτρέψουμε και το καρναβάλι;», τονίζει ο Καθηγητής Βασιλακόπουλος.

Όπως λέει, αυτή τη στιγμή ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι κάτω από τη μονάδα και καλό θα ήταν να τον αφήσουμε να πέσει πιο χαμηλά, ώστε να εισέλθουμε σε σαφή φάση αποκλιμάκωσης πριν την οριστική χαλάρωση των μέτρων.

Επισκέπτες

Μπορεί τα ξενοδοχεία της πόλης να μην έχουν ούτε μια κράτηση για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, όπως σημειώνουν οι ξενοδόχοι, ωστόσο ερωτήματα θέτουν επαγγελματίες για το τι θα συμβεί με τον κόσμο που θα έλθει. 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με τη νεολαία που θα θελήσει να έλθει στην πόλη εκείνες τις ημέρες. Είναι γνωστό άλλωστε πως οι χιλιάδες των φοιτητών που διαμένουν στην Πάτρα καλούν πάντοτε συμφοιτητές, φίλους τους που διαμένουν στα διαμερίσματά τους και φυσικά το βράδυ θα βγούν να διασκεδάσουν.

"Σε ποιά καταστήματα θα πάνε;" θέτει το ερώτημα στο tempo24 γνωστός ιδιοκτήτης καταστημάτων εστίασης. "Με τα μέτρα που υπάρχουν ούτε οι μισοί από όσους καταφθάσουν δεν θα εξυπηρετηθούν. Αρα θα ζήσουμε και πάλι το φαινόμενο να είναι γεμάτες οι πλατείες, οι σκάλες της Αγ. Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου, της Πατρέως και κατά τα άλλα δεν θα γίνουν παρελάσεις για να αποφευχθεί ο συνωστισμός;" ερωτά και περιμένει μια απάντηση...

Θυμίζουμε πως την περυσινή καρναβαλική περίοδο, που και πάλι δεν έγιναν εκδηλώσεις τα κορονοπάρτι έδιναν και έπαιρναν!

Διαβάστε επίσης