Σ. Αναγνωστοπούλου: Η βεβήλωση των μνημείων αποτελεί απαράδεκτη προσβολή για τους πολίτες της Πάτρας

Σε ανακοίνωση της βουλευτή Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου, αναφέρονται τα εξής:

Η βεβήλωση των μνημείων του Νίκου Τεμπονέρα, του Πολυτεχνείου και των εκτελεσθέντων αγωνιστών από τους ναζί με ναζιστικά και φασιστικά σύμβολα αποτελεί μια απαράδεκτη προσβολή στην ιστορική μνήμη, μια άνανδρη επίθεση στην αξιοπρέπεια των πολιτών της Πάτρας και μια πρόκληση στις δημοκρατικές αξίες μας.

Πρόκειται για αποκρουστικές πράξεις μισαλλοδοξίας και φανατισμού, που δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η τοποθέτηση ναζιστικών συμβόλων σε μνημεία που τιμούν την αντιστασιακή δράση και την αυτοθυσία αγωνιστών για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αποτελεί ύβρη προς τους ήρωές μας και πρόκληση προς ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν αρκεί απλά να καθαρίσουμε τα μνημεία από τα μιαρά σύμβολα. Η πολιτεία οφείλει να υψώσει τείχη άμυνας απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού και ρατσισμού. Οφείλει να υπερασπιστεί τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας, αξίες πάνω στις οποίες χτίσαμε το μέλλον μας.

Αυτές οι πράξεις μίσους και φανατισμού πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα από όλους. Οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να υψώσουμε ανάστημα ενάντια σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Η μνήμη των αγωνιστών μας είναι ιερή και οφείλουμε να την τιμούμε με κάθε τρόπο.