Συνεχίζουμε και εντείνουμε

Του Χαράλαμπου Στανίτσα, Δημοτικού Συμβούλου σπιράλ και μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ

Πέρασαν δυόμισι χρόνια από τις εκλογές του 2019. Και θα ανέμενε κάποιος από έναν Δήμαρχο εκλεγμένο με ισχυρό ποσοστό και εισερχόμενο σε δεύτερη θητεία ότι θα ήταν άνετος, συνεργάσιμος, συναινετικός, ευγενής και μεγαλόθυμος. Αντιθέτως, η διετία αυτή αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο Πελετίδη. Ο «καλός» άνθρωπος απεδείχθη αλαζόνας και υπερφίαλος, εριστικός και υβριστής των πολιτικών του αντιπάλων, μίζερος και μικρόψυχος, διχαστικός και εμπρηστικός, μονόφθαλμος και αλλήθωρος, προσκολλημένος και δέσμιος του Περισσού και της ιδεοληψίας του.

Η δημοτική μας παράταξη εξελέγη μετά από σύντομο, ευγενή και σύγχρονο εκλογικό αγώνα. Εκλεγήκαμε τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι και από την αρχή της θητείας μας διαθέτουμε μέλη (ή παρατηρητές) σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου Πατρέων. Με όρεξη και ενθουσιασμό, με εργατικότητα και υπευθυνότητα έχει ξεκινήσει το παραγωγικό έργο του σπιράλ. Με κατάλληλη προετοιμασία, εμπεριστατωμένη αντιπολίτευση, ήπιο και ευγενή λόγο ενίοτε εντονότερο και οξύτερο, όταν η Δημοτική Αρχή υπερέβαινε τα όρια, αρχίσαμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στα δημοτικά δρώμενα. Με ημερίδες, ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προτάσεις συνεισφέραμε στα της πόλης μας.

Δεν βρίσκουμε, όμως, πάντοτε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής την ανάλογη ανταπόκριση. Αντιμετωπιζόμαστε με καχυποψία, οργανωμένες προβοκάτσιες από έμμισθους και άμισθους «δήθεν» συμβούλους του Δημάρχου, ύβρεις και κακοήθειες. Προσπάθησαν πολλές φορές, χωρίς αποτέλεσμα, με ψεύδη και ανακρίβειες να μας αποθαρρύνουν και να μας κάμψουν, να μας ομαδοποιήσουν και να μας εντάξουν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους για να μπορούν ευκολότερα να αναπαράγουν τα κομματικά τους κλισέ και να εκτοξεύουν κάλπικους δεκάρικους. Δεν τα κατάφεραν και συνεχίζουν.

Κι εμείς όμως συνεχίζουμε. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αυξανόμενη εμπειρία και γνώση, με διάθεση να συνεισφέρουμε. Παρά τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της δημοτικής αρχής έναντι των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά την εμφανή ανικανότητα της διοίκησης της ΔΕΥΑΠ στη λειτουργία της επιχείρησης και στην ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διαχείριση του νερού του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, παρά την εγκληματική αμέλειά τους στη σύσταση του διαδημοτικού φορέα και τη συνειδητή απόφασή τους να παραχωρηθεί σε ιδιώτη, το σπιράλ είναι εδώ και θα είναι εδώ. Δεν ήρθε ευκαιριακά, ούτε τοποθετείται περιστασιακά. Λειτουργεί οργανωμένα, συγκροτημένα και μεθοδικά.

Είμαστε εδώ και τιμάμε την ψήφο του Πατρινού. Και του υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας. Και θα τα καταφέρουμε. Γιατί πρωτίστως αγαπάμε την πόλη μας, την Πάτρα μας.

 

* Το άρθρο πρωτο-δημοσιεύτηκε στο δεύτερο φύλλο της εφημερίδας του σπιράλ που διανέμεται στην Πάτρα.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ