Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Η πρώτη συνέντευξη μετά την διαγραφή – Τα «δύο λάθη» και η μομφή για Δένδια

Ως ανεξάρτητος βουλευτής πια, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μια μέρα μετά την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε το βράδυ της Τετάρτης, 06.10.2021, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς αν τα όσα έχει πει είναι μια προσπάθεια να «ψαρέψει» ψήφους σε θολά νερά, είπε ότι «δεν λειτουργεί ως λαγός» και τόνισε ότι ο φιλελευθερισμός αφήνει εκτός κάθε είδους ολοκληρωτισμό.

Επιπλέον τόνισε πως «ο τρόπος που απευθύνθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν συναινετικός και τον παρότρυνα να ψηφίσει την αμυντική συμφωνία», ενώ αναφερόμενος στην επίθεση του κατά του ΚΚΕ, ο κ. Μπογδάνος είπε πως «δεν κατηγόρησε κανέναν».

«Αλίμονο, αν η αναφορά βάσει ιστορικών πηγών στις αντεθνικές θέσεις του ΚΚΕ αντιβαίνει τις αρχές μας» είπε και πρόσθεσε ότι η αιτία της διαγραφής του ήταν ότι ακολούθησε την αντιπαράθεσή του με τον κ. Παφίλη.

«Λάθος» τα νήπια

Αναφορικά με την δημοσιοποίηση της λίστας της ντροπής με τα ονόματα των νηπίων, κάτι που προκάλεσε την… κίτρινη κάρτα πριν λίγες ημέρες, ο βουλευτής είπε πως «ζήτησα αμέσως συγγνώμη για την αναπαραγωγή των ονομάτων των νηπίων».

Επανερχόμενος στο θέμα της διαγραφής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι «ο κύριος πρωθυπουργός αποκόμισε μια εικόνα ότι είχε εκτραπεί η συζήτηση για την αμυντική συμφωνία σε μια ιδεολογική σύγκρουση».

«Λάθος» και τα τανκς και… μομφή στον Νίκο Δένδια

Αναφορικά με την παλαιότερη τοποθέτησή του για τα τανκς στην ΕΡΤ, απάντησε ότι «ήταν ένα λάθος» για να προσθέσει πως «δύο ήταν τα λάθη μου όλα κι όλα, αυτό με τα τανκς κι αυτό τα νήπια».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «οι αρχές της αστικής δημοκρατίας επιτρέπουν αν όχι επιβάλουν στους βουλευτές να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας», ενώ όταν η συζήτηση έφτασε στα όσα είπε χθες στην Βουλή και του επισημάνθηκε πως αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο κ. Μπογδάνος απάντησε: «Ο κ. Δένδιας είχε κακή ενημέρωση».

Όσον αφορά στην παρουσία του στο Βίτσι, σημείωσε ότι « δεν ήμουν δίπλα με τον Κασιδιάρη. Ήμουν απέναντι από τον Κασιδιάρη. Η παρουσία μου είχε ως νόημα να προστατευθούν οι κάτοικοι από τους φασίζοντες», ενώ διευκρίνισε ότι «είμαι περήφανος όταν φωτογραφίζομαι με τις γυναίκες και τις άνδρες της ΕΛΑΣ».

«Μέτωπο» με το ΚΚΕ

Ακόμη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επισήμανε ότι «έχω δεχθεί τραμπουκισμό και από τη ΧΑ, μου έχουν επιτεθεί και τα δύο άκρα», ενώ διευκρίνισε ότι απευθύνεται σε ένα κοινό που έχει πατριωτικές και δημοκρατικές αξίες.

«Είναι ατόπημα για έναν βουλευτή της κυβέρνησης να εκθέτει τις διαχρονικές αντεθνικές αρχές ενός κόμματος;» διερωτήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής, αναφερόμενος στο ΚΚΕ.

Και συμπλήρωσε: «Περίμενα χθες ότι όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο κ. Παφίλης, εξαπέλυσε στοχοποιητικές απαράδεκτες ύβρεις και αποκάλεσε τη ΝΔ απογόνους ταγματασφαλιτών, περίμενα από το προεδρείο να παρέμβει», ενώ τόνισε ότι «υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια τη δική μου και της παράταξης».

«Κατά την γνώμη μου είναι βαρύτερο ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει χρυσαυγίτη και ρουφιάνο έναν βουλευτή της πλειοψηφίας από το να κάνει ένας βουλευτής αναφορές σε αντεθνικές θέσεις» υπογράμμισε ο κ. Μπογδάνος.

Αναφορικά δε με τις επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε: «Έχω χρησιμοποιήσει – μέσω των εκπομπών μου – σκληρότατους χαρακτηρισμούς για τις νεοφασιστικές κλίκες».

Για το πολιτικό του μέλλον

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απάντησε: «Μέχρι χθες πολλοί καλοθελητές προσπάθησαν να πουν ότι είμαι λαγός που πουλάω σανό και δεν πιστεύω αυτά που λέω. Σήμερα οι ίδιοι καλοθελητές φτιάχνουν σενάρια αναφορικά με τις επιδιώξεις μου».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «αύριο θα ψηφίσω την αμυντική συμφωνία. Θα παραμείνω συντεταγμένος στις αρχές που διέπουν έναν ολόκληρο χώρο», ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι «Οι εκλογές αργούν»…

πηγή

Διαβάστε επίσης