Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

 

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Τι είχε προηγηθεί:

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε από το βήμα της Βουλής το εξής: «Εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές».

Τότε άμεση ήταν η αντίδραση του Θανάση Παφίλη, όπου είπε «εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και χειρότερα. “Τι μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”».

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο Θοδωρής Δρίτσας όπου αποκάλυψε πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε στεφάνι πριν λίγες μέρες μαζί με την Χρυσή Αυγή.

Έτσι, κατά την συζήτηση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, ο κ. Δένδιας ξέσπασε κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έχει παραστεί στην εκδήλωση για το Βίτσι. Λέω όμως το εξής. Οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα, προβολή στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, είναι πάντοτε απαράδεκτη. Η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι η ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα εδώ τέτοια προσπάθεια».

Υπενθυμίζεται, πως στις 15/9 ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναπαρήγαγε άρθρο του site, meaculpa.gr, το οποίο φέρεται να ανήκει στη σύζυγό του και το οποίο φιλοξενούσε λίστα με ονόματα νηπίων (στη φωτογραφία υπήρχε και το όνομα της νηπιαγωγού), με στόχο ν’ αναδείξει το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα».

Μάλιστα, 24 ώρες μετά το περιστατικό, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς πάσα κατεύθυνση.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος απευθύνθηκε στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία έδωσε εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής

Διαβάστε επίσης