Πάτρα: Αυτό είναι το καρτ που χτύπησε τον 6χρονο - Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί - Πως έγινε το σοκαριστικό ατύχημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Νεότερα: Αυτό είναι το κάρτ, σύμφωνα με πληροφορίες. που χτύπησε τον 6χρονο.

 

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοργανωτές του PICK Patras για την οριστική διακοπή των αγώνων καρτ στην πόλη μετά το θλιβερό ατύχημα όπου ένας 6χρονος θεατής τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση μονοθεσίων στην πλατεία Γεωργίου.


Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ).

Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας.

 

12.jpg

 

Νεότερα: Αγώνες επίδειξης απο τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες ήταν σε εξέλιξη όταν έγινε το ατύχημα με τον βαρύ τραυματισμό του 6χρονου θεατή. Οι αγώνες δεν ξεκίνησαν ποτέ, αφού η διοργάνωση ενημέρωσε απο τα μεγάφωνα τους θεατές ότι μπορούν να αποχωρήσουν. 

 

 

 

a.jpg

b.jpg

c.jpg

d.jpg

f.jpg

e.jpg

 

 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στο κεφάλι απο κάρτ. 

Το παιδί έφτασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διασωληνωμένο απο τους γιατρούς του Καραμανδανείου. 

Οι γιατροί το υπέβαλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τα ευρήματα των αξονικών έδειξαν ότι δεν έχει υποστεί τραύμα που χρειάζεται χερουργική επέμβαση. 

Θα παραμείνει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ.

 

 

Νεότερα:   Λίγο πρίν τις 12:30 το μεσημέρι στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, επι της οδού Μαιζώνος, καρτ κατέληξε στα κάγκελα τραυματίζοντας βαριά ένα αγοράκι μόλις 6 ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 δυο καρτ συγκρούστηκαν με συνέπεια το ένα να εκτιναχθεί στον αέρα και να προσγειωθεί στα κάγκελα, όπου εκεί βρισκόταν ο 6χρονος. 

Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό και διακόμισαν τον ανήλικο  στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι γιατροί διασωλήνωσαν τον 6χρονο και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην ΜΕΘ Πάιδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. 

 

Νεότερα: Οι αγώνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού ολοκληρώθηκαν. Απο τα μεγάφωνα ενημερώθηκε το κοινό ότι μπορεί να αποχωρήσει απο το σημείο. 

242244845_863082371011003_5912790075208182793_n.jpg

Νεότερα: Οι υπεύθυνοι του αγώνα έχουν προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία. Για το αν θα κρατηθούν ή όχι, θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας

Νεότερα: Το παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και τώρα μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο. Ήδη ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έχει ενημερώσει τον διευθυντή της ΜΕΘ Παιδιατρικής Ανδρέα Ηλιάδη προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για την υποδοχή και αντιμετώπιση του περιστατικού. 

Ο τραυματίας είναι ηλικίας έξι ετών 

Ανήλικος τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο που βρισκόταν προσέκρουσε όχημα καρτ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν μπως το παιδί ήταν σκαρφαλωμένο πάνω στα κάγκελα με αποτέλεσμα κατόπιν της πρόσκρουσης του οχήματος να πέσει και να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι. To ατύχημα έγινε έξω από το ζαχαροπλαστείο Caravel 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί παρακολουθούσε τον αγώνα και στη διάρκειά του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πέσει στα προστατερυτικά.